1866-1905

De første årene

Vår historie begynner i 1866, da Anglo-Swiss Condensed Milk Company åpner sin første fabrikk for produksjon av kondensert melk i Sveits. Henri Nestlé utvikler banebrytende barnemat i 1867, og i 1905 fusjonerer selskapet han har startet med Anglo-Swiss, og legger grunnlaget for det som i dag er kjent som Nestlé. Urbanisering kombinert med at jernbanen og dampskip reduserer varekostnader, bidrar til økt handel av forbruksvarer på tvers av landegrensene i denne perioden.

1866

De amerikanske brødrene Charles og George Page etablerer Anglo-Swiss Condensed Milk Company. Ved hjelp av fersk melk fra Sveits, benytter de kunnskapen de har tilegnet seg i hjemlandet for å etablere Europas første fabrikk for kondensert melk. De begynner å levere til de store industribyene i Europa under merkenavnet Milkmaid, og markedsfører seg som det trygge, holdbare alternativet til fersk melk.

1867

Nestlés grunnlegger, den tyskfødte farmasøyten Henri Nestlé, lanserer produktet Farine Lactée, barnemel, fra Vevey i Sveits. Det kombinerer kumelk, hvetemel og sukker, og er beregnet for små barn som ikke kan ammes, for å bekjempe barnedødelighet. På denne tiden innføres også logoen med et fuglerede.

 

 

1875

Henri Nestlé selger selskapet sitt og fabrikken i Vevey til tre lokale forretningsmenn. De ansetter kjemikere og fagarbeidere for å utvide produksjonen og salget.

1878

Konkurransen mellom Nestlé og Anglo-Swiss blir tøff da begge selskaper selger rivaliserende versjoner av hverandres produkter; kondensert melk og morsmelkerstatning. Begge selskaper ekspanderer salget og produksjonen utenfor landets grenser.

 

1882-1902

Anglo-Swiss ekspanderer til 1882 til USA, men George Pages’ død legger en demper på planene. I 1902 selger de sin virksomhet i USA, noe som baner vei for en fusjon med Nestlé.

1904

Nestlé begynner å selge sjokolade etter å ha tatt over eksporten til selskapet Peter & Kohler. Henri Nestlé selv spiller en viktig rolle i utviklingen av melkesjokolade fra 1875, når han begynner å selge kondensert melk til naboen Daniel Peter. Peter bruker dette til å utvikle den første kommersielle melkesjokoladen i 1880-årene.