Historie i Norge

  • 1875
    The Norwegian Condensed Milk Co. etableres på Hamar. Her produseres sukret kondensert melk for eksport.
  • 1889
    Dr. Olav Sopp er den første i verden som lykkes å fremstille usukret kondensert melk på blikkboks, og han etablerer i 1889 en melkefabrikk på Kapp. To år senere kommer de første boksene på markedet. I tråd med tidens nasjonale følelser kalles produktet for Viking Melk.
  • 1898
    Nestlé kjøper sin første fabrikk utenfor Sveits - melkefabrikken på Kapp. Viking Melk er på grunn av sin holdbarhet blitt etterspurt som kaffefløte. Ettersom kaffeforbruket er stort i både Norge og utlandet, og de aller fleste bruker melk eller fløte i kaffen, er markedet for Viking Melk virkelig stort.
  • 1905
    Fabrikken for Viking Melk og fabrikken på Hamar slås sammen under navnet Nestlé & Anglo-Swiss Condensed Milk Co., et selskap som i 1915 blir til A/S De Norske Melkefabrikker.
  • 1924
    Fabrikken i Levanger, som også i dag produserer kondensert melk og melkepulver, kjøpes.
  • 1930
    Maggi buljongterninger lanseres på det norske markedet.
  • 1949
    Under krigen var det mange familier som karamelliserte sukret kondensert melk hjemme. Denne idéen var grunnlaget for å starte produksjon av Hamar Pålegg, som senere forkortes til det unike navn HaPå.
  • 1951
    Produksjon av barnemat utvides fra det tradisjonelle barnemelet til å omfatte et helt nytt spekter av produkter: Nestlé Homogenisert Barnemat.
    I første omgang ble 240 000 bokser á 125 gram sendt ut på markedet basert på gulrøtter, epler og grønnsaker i kjøttkraft.
  • 1953
    Nescafé lanseres i Norge. Kaffen fantes en kort tid på markedet fra 1938 til 1940, men krigen stoppet videre import. Fra 1953 til 1962 produseres Nescafé ved fabrikken på Hamar, deretter blir den importert fra Sveits.
  • 1958
    Nestlé utvikler stadig nye barnematprodukter.
    Blikkboksen byttes ut med glass med lokk.
  • 1962
    Nestlé kjøper det svenske selskapet AB Findus. Datterselskapey A/S Findus har hatt produksjon av dypfryst fiskefilét i Hammerfest siden 1952 og dypfryste grønnsaker og kjøttprodukter andre steder i landet siden slutten av femtiårene.
  • 1964
    Fra opprinnelig å være en virksomhet utelukkende basert på melkekonserver, er produktspekteret fra siste halvdel av 1950-årene blitt utvidet til også å omfatte kaffe, et variert utvalg barnemat, sauser, buljonger m.m. Derfor endrer A/S De Norske Melkefabrikker navn til A/S Nestlé i 1964.
  • 1972
    Fabrikken i Hedrum, som fremstiller dypfryste produkter, tas i bruk.
  • 1974
    A/S Nestlé og A/S Findus går sammen til ett selskap - A/S Nestlé-Findus.
  • 1979
    Nytt hovedkontor, beliggende på Slependen i Asker tas i bruk i desember.
  • 1985
    A/S Nestlé-Findus endrer navn til A/S Nestlé Norge.
    Dyremat lanseres.
  • 1997
    Nestlé-selskapene i Norge, Sverige, Danmark og Finland danner Nestlé Norden. I Norge lanseres bl.a. Findus BakeUp Pizza og Nescafé Gull kommer i et nytt spesialdesignet glass.
    I desember kjøper Nestlé en del av Drammens Is og går dermed inn på iskremmarkedet i Norge.
  • 1998
    Nestlé Norge feirer sitt 100-årsjubileum.
    Selskapet har nå ca. 870 medarbeidere og produksjon ved fire fabrikker.
  • 2000
    Nestlé og Findus skiller lag etter 26 års samarbeid. Det nye A/S Nestlé Norge har 239 medarbeidere, fordelt på fabrikkene på Hamar og Levanger, lageret i Brumundal og hovedkontoret.
  • 2001
    Fabrikken i Levanger selges
  • 2002
    Nestlés hovedkontor flytter til Sandvika.
  • 2004
    Iskremvirksomheten avvikles.
  • 2008
    Fabrikken på Hamar legges ned Nestlés hovedkontor flytter til Skøyen i Oslo.
  • 2013 
    Lageret flyttes fra Brumundal og til Sverige.
  • 2016
    Nestlé fyller 150 år, mens Viking Melk fyller 125 år.