Tilbake til alle historier
READING TIME: 2 MINUTE(S)
Når sommeren nærmer seg, tenker mange på å skaffe seg en katt. Katter tilfører mye glede og hyggelige stunder, men det er viktig å huske at dyrene lever lenge, så vær sikker på at du har tid og kapasitet før du får får deg husdyr.

Ifølge tall fra Dyrebeskyttelsen ble 8000 hjemløse dyr tatt hånd om av organisasjonen i løpet av 2018, og de forventer at dette vil øke i årene fremover. Nær 90 prosent av de hjemløse dyrene som mottar hjelp fra Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger er katt.

“Å gå til anskaffelse av et dyr til familien skal være en nøye, gjennomtenkt handling, og ikke noe som gjøres på impuls. Spørsmålene man bør stille seg før anskaffelse av et dyr er, «har vi tid, økonomi og mulighet» til å ha et dyr i familien. Dette burde være elementære tanker å gjøre seg opp en mening om før man begynner å planlegge et dyr til familien”, skriver Dyrebeskyttelsen Norge på sine hjemmesider. 

Fire ting å huske på: 

1. Tenk deg nøye om 

Katter kan leve i 15-20 år, så man må forplikte seg til å passe på dyret i mange år. Har du mulighet til å passe på den? Før man skaffer sin egen katt, bør man forsøke å bo med en. Kanskje holder det å passe på en venns katt innimellom? 

2. Vær økonomisk forberedt 

Selv om det ikke nødvendigvis koster mye å kjøpe en katt, vil det komme ekstra kostnader. Først og fremst trenger katten mat og sand, men også veterinærbesøk koster. Katten må vaksineres, og du bør også mikrochipmerke den. Du må også sterilisere/kastrere katten, dersom den ikke skal brukes i avl for å forhindre uønskede katter som blir hjemløse. 

3. Ikke etterlat katten alene 

Planlegg alltid dersom du skal ut på reise. En katt kan ikke bli igjen alene hjemme, og må alltid ha noen som besøker den minst en gang om dagen for å gi mat og vann og ikke minst, sosial omgang.