Slik gjør vi produktene våre sunnere

To Press Releases listfeb 17, 2016


Nestlés system for reformulering av produktene er en effektiv måte å redusere salt, sukker og fett på, og samtidig øke innholdet av andre sunne ingredienser, ifølge en ny studie publisert av European Journal of Nutrition (EJON).

The Nestlé Nutritional Profiling System (NNPS) deler mat inn i 32 kategorier – alt fra noodler, pizza og frokostblandinger, til supper, kjeks, melkebaserte desserter og sauser. Basert på dette setter mål ernæringsmessige mål for en porsjon av hver kategori, i forhold til alder.

– Dette arbeidet, gjort i samarbeid med eksperter verden over, gir grunnlaget for de systematiske forbedringene av næringsinnholdet i produktene våre. Det er også en plattform for å lansere neste generasjon med avanserte, spesialtilpassede ernæringsråd for våre forbrukere, sier Stefan Catsicas, Nestlés teknologisjef.

Gjennom å bruke internasjonale og nasjonale kostholdsråd, setter NNPS konkrete grenser for spesifikke næringsstoffer for hver kategori, mens det oppfordrer til økning av andre.

En ny studie gjennomført av Nestlé så på sammensetningen av 99 av selskapets mest populære produkter i USA og Frankrike i perioden 2009-10, og sammenlignet dem med det samme produktet i 2014-15, etter at NNPS var innført. Resultatet viste saltinnholdet var redusert med 22 prosent i snitt i åtte matkategorier, mens samlet sukkerinnhold var redusert med 31 prosent. Innholdet fett og mettet fett var også redusert.

Forskerne sier at arbeidet fortsetter for se på i hvilken fra reformulering basert på NNPS hjelper folk til å spise og leve sunnere.