Nescafé Dolce Gusto øker i Europa

To Press Releases listfeb 27, 2012

 Ny produksjonsenhet for Skandinavia

Nestlé styrker en av sine raskest voksende forretningsområder i Europa med en investering på omkring 1,65 milliarder NOK. Investeringen skal brukes til å bygge en ny NESCAFÉ Dolce Gusto fabrikk i Tyskland, som er det største markedet for merkevaren på verdensbasis.

  • NESCAFÉ Dolce Gusto er en klar markedsleder på kapselkaffe i norsk dagligvare, og vi ser en fortsatt positiv trend for kapselkaffe i Norge. Vi ser frem til ny fabrikk i Tyskland for å kunne møte etterspørselen fra norske forbrukere også, sier Tormod Førland Hansen i NESCAFÉ Dolce Gusto Norge.

NESCAFÉ Dolce Gusto er Nestlés kapselkaffesystem for både varme og kalde kafédrikker til hjemmebruk. Systemet tilbyr nesten 30 ulike kaffe, Nesquik og Nestea-varianter.

Fabrikken vil gi 450 nye arbeidsplasser, og vil være operativ med sine 12 nye produksjonslinjer mot sluttet av 2013. Fabrikken ligger i Schwerin, ca 10 mil fra Hamburg som er Europas største havn for kaffeimport. Planen er å produsere omkring to milliarder kaffekapsler per år for eksport til resten av Tyskland, Øst-Europa og Skandinavia.

Raskest voksende marked
Nestlé offentliggjorde planene ved en offisiell seremoni i Schwerin. Se webcast.

Erwin Sellering, regjeringssjef for delstaten Mecklenburg-Vorpommern i Tyskland deltok i åpningssermemonien sammen med Europasjef i Nestlé Laurent Freixe og Gerhard Berssenbrügge, administrerende direktør for Nestlé Tyskland.

“Dette er en av våre største investeringer i Europa og viser vår prioritet for å investere i innovasjon”, sier Freixe.

NESCAFÉ Dolce Gusto er markedsleder for porsjonskaffe i mer enn 20 land. Med en vekstrate på over 50% er den en av Nestlés raskest voksende forretningsområde i Europa”, legger han til.

Vekst i Europa
Fabrikken i Schwerin er selskapets tredje NESCAFÉ Dolce Gusto fabrikk.

I fjor investerte Nestlé nær 400 millioner NOK i NESCAFÉ Dolce Gusto fabrikk i Girona i Spania, NESCAFÉ Girona

Selskapets første NESCAFÉ Dolce Gusto fabrikk ble åpnet i Tutbury, Storbritannia i 2006, og går allerede på full kapasitet. I fjor investerte Nestlé 1 milliard NOK i denne fabrikken for å kunne tredoble produksjonen, Nestlé invested in UK.  

Fornybar energi

Nestlé jobber hardt for å konstruere mer miljøvennlige bygninger i verden, og Schwerinfabrikken vil tilstrebe å bli ledende i energi- og miljømessig design (LEED) med sertifisering fra US Green Building Council. Environmentally friendly buildings 

NESCAFÉ Dolce Gusto verden over
NESCAFÉ Dolce Gusto ble lansert i Sveits , Tyskland og Storbritannia i 2006, og finnes i dag i mer enn 56 land, hvorav 41 av disse finnes i Europa. Innen 2013 beregner varemerket å nå et salg på nær 6,2 milliarder NOK.

Relatert informasjon på engelsk:

Nescafé Dolce Gusto
Nestlé Germany website

 Les mer om NESCAFÉ Dolce Gusto på engelsk:

Nestlé invests GBP 110 million in United Kingdom creating 300 jobs and tripling coffee capsule production
http://www.nestle.com/Media/NewsAndFeatures/Pages/NDG-UK.aspx?Category=Investors%2cBrands%2cCoffee

Nescafé Dolce Gusto invests CHF 64 million to double coffee capsule production
http://www.nestle.com/Media/NewsAndFeatures/Pages/Nescafe-Dolce-Gusto-invests-CHF64-million-double-coffee-capsule-production.aspx?Category=Investors%2cBrands%2cCoffee

Spotlight on machine innovation and technology at Nestlé
http://www.nestle.com/Media/NewsAndFeatures/Pages/Spotlight-machine-innovation-and-technology-Nestle.aspx