Nestlé lanserer program for sysselsetting av unge i Europa

To Press Releases listVevey,jun 27, 2013

Program for sysselsetting av unge i Europa I løpet av de neste tre årene vil Nestlé tilby minst 20 000 arbeidsplasser for unge under 30 år i Europa.

Nestlés Sysselsettingsprogram for Unge i Europa omfatter nye arbeidsplasser, samt tusenvis av lærlingplasser og traineestillinger innen 2016.

Mer detaljer om Sysselsettingsprogrammet vil bli kunngjort i september, men Nestlé oppfordrer også andre europeiske leverandører til å opprette arbeidsplasser, lærlingplasser og traineestillinger til unge.

Muligheter til unge

“Europas ungdomsledighet kan ikke løses av myndigheter alene - næringslivet må også bidra“, sier Laurent Freixe, Nestlés visepresident og Europasjef. 

"Vi er forpliktet til å tilby et betydelig antall unge mennesker muligheten til å lære og utvikle seg innenfor vårt selskap".

"Disse nye mulighetene er et resultat av vår vekst og investeringer i Europa," la han til.

Investeringer i Europa

Til tross for Europas utfordrende økonomiske forhold har Nestlé fortsatt vekst i Europa, og investerer i det europeiske markedet.

Nylige investeringer omfatter ny Nescafé Dolce Gusto fabrikk i den tyske byen Schwerin, utvidelse av Nestlé Professional Davigel fabrikk i Noyal-Pontivy, Frankrike og nye produksjonslinjer ved Nescafé Dolce Gusto fabrikk i Girona, Spania for å doble kaffekapselproduksjonen.

Sysselsettingsprogrammet for Unge vil ha stillinger på tvers av selskapets forretningsområder, og på alle nivå i selskapet - fra fabrikkoperatører til salgsassistenter og business management.

Nestlé søker både dyktige unge mennesker med yrkesfaglig kompetanse, og nyutdannede studenter som søker sin første stilling etter universitetet.

Nestlé vil også fortsette å tilby stillinger til de med lang erfaring og møte behovene til sine eldre arbeidstakere.

Som del av Sysselsettingsprogrammet for Unge vil de nyansatte bli del av en fadderordning og få opplæring og karriereveiledning av kollegaene deres, for å være bedre rustet til å møte det fremtidige jobbmarkedet.

"Vi vil at disse nye stillingene skal være første steg på jobbstigen i et selskap som alltid har anerkjent den yngre generasjons energi, talent og viljestyrke," sier Freixe.