Nestlé styrker mor og fars rettigheter

To Press Releases listaug 7, 2015

Nestlé lanserer nye «Rettigheter ved svangerskap, fødsel, adopsjon og omsorg for små barn» for våre ansatte verden over. Regelverket er anslått å være en av de mest progressive programmene av sitt slag i bransjen.

Det nye regelverket, som er basert på «ILO Maternity Protection Convention», etablerer minimumsstandarder som må innføres ved alle Nestlés arbeidsplasser innen 2018.

Reglene gir ansatte i minimum 14 uker betalt fødselspermisjon og rett til å forlenge sin fødselspermisjon med inntil seks måneder. Dette vil være gjeldende for alle primære omsorgspersoner til nyfødte, inkludert mannlige ansatte og adoptivforeldre.

Det inkluderer også stillingsvernet, fleksible arbeidsordninger og garantert tilgang til ammerom i arbeidstiden ved hovedkontorer og fasiliteter med mer enn 50 ansatte. Nestlé har i dag mer enn 190 ammerom ved sine arbeidslokaler verden over.

«Dette regelverket vil hjelpe oss å støtte mødre og deres familier over hele verden, og forsterker vår støtte til fullamming de første seks månedene av et barns liv.», sier Peter Vogt, visekonserndirektør og øverste sjef for HR i Nestlé SA.

«Her i Norge er småbarnsforeldre allerede veldig privilegerte. Med vårt nye regelverk, ønsker Nestlé nå å styrke mor og fars rettigheter i de rundt 200 land vi er tilstede i, slik at de er sikret mer kvalitetstid med barna sine», sier Axel Heiberg-Andersen, kommunikasjonssjef i Nestlé Norge.   

Se Paul Bulcke intervju med Fortune Magazine, hvor han diskuterer Nestlés nye Maternity Protection Policy (pdf, 1Mb), og lære mer om selskapets engasjement for å forbedre kjønnsbalansen i sin arbeidsstyrke.