Med ombord på Solar Impulse

To Press Releases listmai 11, 2016

Visste du at Nestlé har spesialutviklet mat til pilotene på Solar Impulse – det første forsøket på å fly jorden rundt drevet på solenergi? Nå er den andre etappen av flyreisen akkurat i gang, og nylig var Nestlé Research om bord i flyet på Honolulu, Hawaii.

Våre forskere har utviklet skreddersydde menyer som gir crewet, Bertrand Piccard og André Borschberg, et optimalt kosthold for å møte utfordringene på ferden.

Deres oppdrag er en utholdenhetsprøve verden tidligere ikke har sett maken til, og de er helt avhengige av å holde seg friske og opplagte, under stressende forhold med lite oksygen og svingende temperaturer.

Forskningsteamet fra Nestlé Research Center i Lausanne har jobbet med Solar Impulse i over fem år, og utviklet måltider og snacks i innpakning som tåler temperatursvingninger, og holder seg frisk uten tilsetningsstoffer.

«Gjennom et tett samarbeid med Nestlé, er vi sikre på at vi har nok energi til å våre mål, til tross for store fysiske påkjenninger», sier Bertrand Piccard, initiativtaker, styreformann og pilot på Solar Impulse.