"Vi vil vise hvem vi er"

To Press Releases listdes 4, 2013

Lisbet Højgaard
Lisbet Højgaard

"Vi vil gjerne vise hvem vi er. Derfor har vi laget en personlig og annerledes karriereseksjon på hjemmesiden vår. Vi håper og forventer at den vil få enda flere dyktige personer til å søke jobb hos oss."

Dette sier Lisbet Højgaard, HR Business Partner i Nestlé Norden. Hun har vært en av hovedkreftene bak den nye og omfattende karriereseksjonen på Nestlés fire nordiske hjemmesider. Seksjonen skal gi kommende søkere i Nestlé optimale muligheter til å få et innblikk i hva det vil si å arbeide i Nestlé, og hvilke karrieremuligheter som finnes i verdens største næringsmiddelfirma med mer enn 340 000 ansatte over hele verden.

"Vi er en attraktiv virksomhet. Men det er også stor konkurranse om å få de beste søkerne. Det betyr at man som virksomhet må skille seg positivt ut fra konkurrentene, noe man bl.a. gjør ved å ha en spennende og informativ karriereseksjon på hjemmesiden," sier Lisbet Højgaard.

Seksjonen inneholder bl.a. informasjon om Nestlé som virksomhet, inkludert produkter, historie, visjoner og verdier. I tillegg inneholder den personlige historier fra noen av Nestlés ansatte, f.eks. om hvordan deres oppvekst har vært med på å forme dem, og om hvordan de fra barnsben av fant egenskaper eller har hatt opplevelser, som de senere har brukt i karrieren i Nestlé Norden.

En markedssjef bodde for eksempel ett år i Japan som 13-åring, og dette var med på å gi ham et ekstra perspektiv på tilværelsen – et perspektiv som han i dag har stor nytte av i Nestlé, som er et globalt selskap.

En annen forteller om hvordan han som seksåring fikk lov til å styre farens båt, og om hvordan denne opplevelsen minner ham om jobben, hvor man må velge den riktige retningen – også når tingene utvikler seg uventet.

De forskjellige historiene inneholder også en LinkedIn-kobling.

"Ved å trykke på den kan man komme på LinkedIn-profilen til medarbeiderne som på karriereseksjonen forteller om sine karrierer i Nestlé. Det betyr at besøkende på karriereseksjonen kan se om de kjenner noen som arbeider i Nestlé – det er alltid litt morsomt hvis man allerede kjenner noen i virksomheten," sier Lisbet Højgaard.

Hun peker på at karriereseksjonen skal være et speilbilde av det å arbeide i Nestlé:

"For meg er Nestlé mennesker, profesjonalitet, imøtekommenhet og dialog. Nestlé er en virksomhet som prioriterer dialog og åpenhet, og den ånd er vår karriereseksjon en del av. Vi er også en virksomhet med en prestasjonsorientert kultur, som drives av tydelige, utfordrende ansvarsområder og prioriteringer. Dette sikrer at medarbeiderne er bevisste på hvordan deres innsats påvirker Nestlé," sier Lisbet Højgaard.

Se Nestlés nye nordiske karriereseksjon.