Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Næringslivet må gjøre mer

Nestlé inviterer unge til gratis jobb-webinar
webinar youth
Back to Press releases

I vår traff corona-pandemien arbeidsmarkedet som et hardt slag i mellomgulvet, og særlig unge ble hardt rammet. På kort tid så vi nær en tredobling av unge arbeidsledige. Selv om situasjonen i dag er bedre, er ledigheten fortsatt størst blant de unge. 
Å få flere unge inn i arbeidslivet, så vi ikke «mister» store deler av en generasjon, er viktigere nå enn på lenge – og myndighetene kan ikke løse utfordringen alene. 

Næringslivet må gjøre mer. 

Derfor inviterer Nestlé og Universitetet i Aarhus til et digitalt arrangement der unge fra hele Norden vil få nyttige tips til jobbjakten og møte andre unge som deler sine erfaringer. 

«COVID-19 har enorm innvirkning på samfunnet og særlig på unge mennesker. Nesten hver tredje ungdom er nå arbeidsledig, om du ser på Europa og Midt-Østen. Her i Norden er ca. én av ti rammet. For å hjelpe unge i de nordiske landene vil jeg gi dele mine beste råd om hvordan å optimalisere CV og jobbsøknad – ikke bare for Nestlé – men for alle slags jobber. Målet er å skille seg ut i et tøffere arbeidsmarked. Jeg vil også gi tips om hvordan å styrke LinkedIn-profilen for å vise hva man kan og knytte verdifulle kontakter», sier Bolette Spottag Eisensee (bildet), rekrutterer i Nestlé.

Lone Ryg Olsen, direktør ved Universitetet i Aarhus, vil også snakke på arrangementet.

«Det er en vanskelig tid de som uteksamineres, særlig de som ikke allerede har en relasjon til en bedrift. Mange av de vanlige nettverksmulighetene har vært stengt siden mars, og mange selskaper har den siste tiden, forståelig nok, hatt nok med å tilpasse seg den nye normalen. Men kanskje unge med helt nye kunnskaper er det selskapene trenger i denne vanskelige situasjonen. Derfor vil jeg, på vegne av akademia, oppfordre næringslivet til å åpne dørene for unge, sier Ryg Olsen.  

I Norden vil Nestlé skape 440 jobbmuligheter og 340 praktikant- og trainee-stillinger fra 2021-2025. 

Webinaret vil avholdes tirsdag 10. november fra 9.00-10.00. Arrangementet er gratis, og alle under 30 år er hjertelig velkomne. Er det du litt over 30, er døren selvfølgelig også åpen.  

Meld deg på her