Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

I dagens samfunn beveger mange barn seg for lite og spiser samtidig feil mat. Dessverre er risikoen stor for at dårlig helse og usunne vaner som etableres i ung alder kan vare livet ut. Som verdens største mat- og drikkevareselskap er vi fast bestemt på å gjøre det vi kan for å endre dette.

Nestlé for Healthier Kids er et program som samler alle våre initiativer for å gi barn en så sunn vekst som mulig. Dette inkluderer hvordan vi fremstiller produktene våre, med fokus på å tilsette mer ingredienser vi bør spise mer av, som fullkorn og grønnsaker, og samtidig redusere mengden av det vi bør spise mindre av, som salt og sukker. En annen viktig del av Nestlé for Healthier Kids er programmer for å aktivisere barn og lære dem om sunne vaner. Her i Norden gjør vi dette i samarbeid med de nasjonale friidrettsforbundene i Norge, Finland og Sverige.

Gjennom Nestlé for Healthier Kids er vår ambisjon er å hjelpe 50 millioner barn til et sunnere liv innen 2030.

Nestlé-Lekene

Å bevege seg og spise sunt skal være både morsomt og godt! Det er ideen bak Nestlé-Lekene, som er organisert av friidrettsklubber over hele landet, med støtte fra Norges Friidrettsforbund og mat- og drikkevareselskapet Nestlé. Sammen skal vi introdusere norske barn til friidrett og inspirere til aktiv lek.

På friidrettsbanen stimuleres barna fra topp til tå! Varierte øvelser bidrar til økt kroppsbeherskelse, utholdenhet, spenst og presisjon, og utvikler samtidig læringskapasiteten og evnen til å gjøre flere ting samtidig.

Mat er morsomt!

I tillegg til å bevege seg, er det viktig å spise god mat. Nestlé har produsert mat i over 150 år, og vi vet hvor mye glede mat kan gi. Med Nestlé-Lekene ønsker vi å videreføre denne gleden til barna, og samtidig lære dem å spise på en måte som er bra for helse og miljø. Vi har derfor utviklet et ernæringshefte sammen med Norsk Friidrett, som deles ut til alle deltakere i Nestlé-Lekene. Heftet kan lastes ned her.