Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Innkjøp av kakao

En kakao frukt holdt åpen som viser kakao bønner inni

 

Kakao er en nøkkelingrediens i konfektproduktene våre, spesielt sjokolade. Men dyrking av kakao innebærer en rekke utfordringer, som avskoging, risiko for barnearbeid og lave inntekter for husholdninger som dyrker kakao.

 

Vår framgang mot ansvarlig kakao

85.5 %
179399
1386240

 

Nestlé Cocoa Plan, sammen med Rainforest Alliance-sertifiseringen, gjør det mulig for oss å bidra til å løse disse sosiale og miljømessige problemene og skape en bærekraftig leverandørkjede for kakao. Vi har forpliktet oss til å kjøpe 100 % av kakaoen vår gjennom Nestlé Cocoa Plan innen 2025.

Inntektsakseleratorplanen vår, som først ble introdusert i Elfenbenskysten, har nå fullført testfasen i stor skala og rulles nå også ut i Ghana.

Vår tilnærming til å skaffe kakao

Nestlés Cocoa Plan er vår plan for å bygge en mer ansvarlig leverandørkjede for kakao. Vi samarbeider med bønder, lokalsamfunn og lokale og internasjonale organisasjoner for å utvikle og implementere løsninger på de utfordringene kakaodyrkingssamfunnene står overfor.

I tillegg til vårt arbeid med jordbrukssamfunnene har vi som mål å sikre at kakaoleverandørene våre overholder vår Responsible Sourcing Standard. Nestlés kakaoplan utvider rekkevidden hvert år, og målet er å dekke 100 % av kakaoleveransene våre innen utgangen av 2025.

Vårt inntektsakselerator program

Nestlé Cocoa Plans inntektsakseleratorprogram har som mål å redusere risikoen for barnearbeid ved å stimulere og støtte endringer i husholdninger som dyrker kakao, og hjelpe dem til å oppnå en inntekt de kan leve av. For å oppnå dette gis det støtte på fire områder: produktivitet på kakaodyrkingen, utdanning av barn, agroskogbruk og tilleggsinntekter, understøttet av et kontantinsentiv. Etter en vellykket "test i stor skala"-fase i Elfenbenskysten vil Nestlé Cocoa Plans inntektsakseleratorprogram bli lansert i Ghana.

Så langt har vi hjulpet kakaobønder med å øke produktiviteten gjennom opplæring i agroforestry-teknikker, inntektsdiversifisering og ved å utstyre og subsidiere beskjæringsgrupper. Familier har deltatt i spare- og låneforeninger i landsbyene, kombinert med opplæring i kjønn og entreprenørskap. Arbeidet har hatt en positiv innvirkning på skolegang og kjønnsbalanse, og kvinner er i større grad involvert i beslutningsprosesser.

Mer informasjon finner du i Income Accelerator Progress Report (pdf, 2Mb).

Tre søyler av Nestlé Cocoa Plan

  • Bedre landbruk
    tilby opplæring og ressurser for å hjelpe bøndene med å forbedre avlingstypene, øke inntektskildene og forbedre livsgrunnlaget.
    Kakao bønder
  • Bedre liv
    håndtering av risikoer knyttet til barnearbeid, styrking av kvinner og forbedring av utdanningen for å bidra til at bedre samfunn.
    Ung afrikansk student
  • Bedre kakao
    styrke sporbarhet i forsyningskjeden og takle avskoging.
    Håndplukking av kakaobønner

Bedre jordbruk

Vi hjelper bøndene med å forbedre avlingene og levebrødet sitt ved å støtte beste praksis, stille ressurser til rådighet og gi dem insentiver til å ta i bruk regenerative landbruksmetoder. Bøndene får opplæring på feltskoler og gjennom individuell veiledning.

Gjennom opplæringen vår kan bøndene redusere sykdommer i avlingene, forbedre bønnekvaliteten, forynge plantasjene og forvalte jorda på en mer bærekraftig måte. For å bidra til å diversifisere bøndenes inntekter tilbyr vi opplæring i og tilgang til dyrking av kassava og kokebananer, husdyrhold og birøkt for å produsere honning.

Innkjøp av kakao > Components > Second column

Vi er svært fornøyde med fremgangen, særlig når det gjelder å endre måten kakao dyrkes på, med profesjonelle grupper som nå beskjærer til en høy standard. Styrking av likestillingsperspektivet er nøkkelen til programmet, og det er flott å høre om effekten av kvinners beslutningstaking i mange husholdninger.

Darrel High
Darell High Leder av Nestlé Cocoa Plan

 

Bedre liv

Håndtering av risikoer for barnearbeid i vår forsyningskjede for kakao

Risikoen for barnearbeid er et komplekst og utfordrende tema i kakaoleverandørkjeden vår, og påvirkes av mange faktorer, blant annet fattigdom, demografi, utdanning, infrastruktur og lokal kultur. Vi samarbeider med International Cocoa Initiative, partnere i leverandørkjeden og lokalsamfunn i Vest-Afrika for å håndtere risikoen for barnearbeid.

Siden 2012 har et sentralt element i arbeidet vårt vært vårt Child Labor Monitoring and Remediation System (CLMRS), som hjelper oss med å identifisere barn i risikosonen, øke bevisstheten og tilby tiltak.

Vi hjelper blant annet barn med å få tilgang til skolegang ved å bygge og pusse opp skoler, utstyre dem med skoleutstyr og hjelpe dem med å få fødselsattester. Du finner mer informasjon om suksessene og utfordringene med å drive CLMRS i Elfenbenskysten i vår rapport Tackling Child Labor report (pdf, 6Mb) og vår rapport om verdiskaping og bærekraft 2023 (pdf, 19Mb).

Nestlés Cocoa Plan bidrar også til å endre kakaoleverandørkjedene utenfor Nestlé. Vårt Child Labor Monitoring and Remediation System (CLMRS) har blitt tatt i bruk av mange selskaper som et ledende verktøy for å håndtere risikoer knyttet til barnearbeid. Å håndtere risikoer knyttet til barnearbeid og tilgang til utdanning er et av våre 10 viktigste menneskerettighetsspørsmål, som er beskrevet i våre handlingsplaner.

Bedre kakao

Vi samarbeider tett med våre direkte leverandører og partnere for å spore kakaoen vi kjøper tilbake til den enkelte bonden, og vi implementerer metoder som planting av skog og frukttrær for å bidra til å bekjempe avskoging.

Økt sporbarhet i en kompleks forsyningskjede for kakao

Vi har som mål å oppnå full sporbarhet og segregering av kakaoproduktene våre, fra opprinnelse til fabrikk. Kakaoen vår dyrkes i stor grad av småbønder. Vi samarbeider med bondekooperativer, som samler produksjonen fra flere bønder og samtidig sørger for sporbarhet og oversikt over innkjøpene fra de enkelte bøndene.

Full sporbarhet vil føre til større åpenhet og ansvarlighet i leverandørkjeden, både internt og på tvers av hele bransjen. Dette er avgjørende for å kunne håndtere risikoen for barnearbeid og avskoging i kakaoproduksjonen på en effektiv måte.

Våre Tier 1-leverandører (pdf, 300Kb) administrerer det kommersielle forholdet med kooperativene og de fleste av deres bærekraftsaktiviteter, inkludert Rainforest Alliance-sertifisering der det er relevant.

Nestlé-teamet håndterer noen aspekter direkte, blant annet tilsyn med planteskoler for skyggetrær, kjønnsopplæring for kooperativer og utvikling av videoopplæring. Vi subsidierer beskjæringsgrupper for å forbedre produktiviteten, og vi prøver ut nye ideer som leverandørene våre kan ta i bruk i større skala. Vi har som mål å utvikle langsiktige relasjoner med kooperativene, og flere av dem har samarbeidet med oss i over åtte år.

skolen-barn som støttes av Cocoa Plan
Nestlé Cocoa Plan rapport omslag

Dyrking av kakao i et skogmiljø

Kakao plantene vokser bedre og produserer sunnere avlingstyper når de dyrkes under baldakiner av større trær, som kaster skygge på kakao.

Som en del av vår Net Zero Roadmap og inntektsakselerator programmet, oppfordrer vi kakaobønder til å planta flere skog og frukttrær for å beskytte sine avlingstyper mot varmebelastning og overdreven nedbør. Disse trærne bidrar også til å forbedre teknikkene på vann, biologisk mangfold i jordsmonn og sekvestering av karbondioksid. De kan også gi kaffebønder ekstra kilder for inntektskildene.

Med Nestlé Cocoa Plan , har vi distribuert 1,39 millioner skog- og frukttrær globalt.

Støtte for lokale andre

Åpenbar rapportering om avskoging

Siden 2020 har vi årlig redegjort for hvordan vi takler avskoging og fremmer regenerativt landbruk blant kakao-kaffebønder i Elfenbenskysten og Ghana.

Vår rapport om Towards Forest Positive Cocoa report (pdf, 2Mb) er en del av vårt engasjement for Cocoa & Forests Initiative (CFI). CFI er et konsortium av 35 ledende kakao- og sjokoladeprodusenter som representerer 85 % av verdens samlede bruk av kakao, og som ledes av regjeringene i Elfenbenskysten og Elfenbenskysten, som sikter med å avskoge og restaurere jordstykker i slutten.

Vi har fullført CFI 1.0 - en viktig milepæl for Nestlé og andre signaturselskaper, interessenter og myndigheter - og vi er nå inne i andre fase av CFI 2023-2025. Vi erkjenner behovet for å fremskynde og skalere gjennom kollektive tiltak og saminvestering i prioriterte landskap, i tillegg til forsyningskjedeinvesteringer.

Arbeidet vårt med CFI er en del av Forest Positive-strategien vår, som ble lansert i 2021 for å bygge videre på arbeidet vårt for å få slutt på avskogingen i leverandørkjedene våre. For oss betyr Forest Positive å gå lenger enn bare å håndtere avskogingsrisikoer i leverandørkjeden vår, og å ha en positiv innvirkning på det bredere innkjøpslandskapet vårt.

Blomstrende skoger og engasjerte lokalsamfunn

Vår innsats for å redusere avskogingen i Cavally-skogen i Elfenbenskysten har bidratt til å sikre naturlig gjenvekst på 7 000 hektar og skogplanting på nesten 1 500 hektar, samtidig som 1 400 mennesker har fått økonomiske fordeler.

Den andre fasen av prosjektet vil bygge videre på dette arbeidet:

  • Stimulere til naturlig regenerering og rehabilitering av ødelagte områder i nært samarbeid med lokalsamfunnene.
  • Hjelpe småbønder med å øke produktiviteten, diversifisere inntektene og få lettere tilgang til finansiering.
  • Øke bevisstheten om og lette tilgangen til skolegang for å bidra til å beskytte barns rettigheter, særlig ved å skaffe fødselsattester.
  • Etablere en mer transparent leverandørkjede for kakao og gummi gjennom økt sporbarhet og åpenhet om priser og betalinger til produsentene.
Shared Value and Sustainability Report