Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Regenerativt landbruk

Landskap

 

Vårt Net Zero Veikart viser at nær to tredjedeler av våre klimagassutslipp kommer fra landbruket, så det er viktig å ta tak i disse for å nå våre mål.

Vi støtter kaffebønder og matprodusentorganisasjonene for å være en del av denne transformasjonen ved å skalere regenerativt landbruk, med sikte på å forbedre jordhelse, sekvestrering av karbondioksidet, støtte mat sikkerhet, restaurere naturressurser og muliggjøre biologisk mangfold.

Mot mer regenerative metoder

Title
Viktige ingredienser hentet fra kaffebønder som bruker regenerative landbruksmetoder

Subtitle
Prosent
Bottom Text

Merk: Følgende ingredienser er inkludert i telleren: meieriprodukter (fersk melk og meieriprodukter), kaffe (unntatt blandet grønn kaffe og blå flaske), kakao, korn og kornprodukter, soya og grønnsaker. Nevneren inkluderer alle råvarer som er omfattet: kaffe, kakao, meieriprodukter, sukker, korn og kornprodukter, kjøtt, fjærkre og egg, palmeolje, soya, grønnsaker, fisk og sjømat.

20 %
50 %

 

Hva er fornyende landbruk?

Regenerativt landbruk er en helhetlig tilnærming til bøndene som aktivt støtter de tre viktigste landbruksmessige naturressursene - biologisk mangfold, vann og jordsmonn - og som kan dra nytte av andre som en del av en rettferdig overgang.

Nestlé-modellen gir liv til regenerativt landbruk gjennom fem søyler: biologisk mangfold, vannsikkerhet og -kvalitet, jordhelse, ulike dyrkingssystemer og integrering av husdyr, samt kollektive tiltak og landskapstiltak.

Hovedpilarene i regenerativt landbruk

  • Biologisk mangfold, kollektive tiltak og landskapstiltak
    Vi har som mål å ivareta og øke det biologiske mangfoldet over og under bakken. Plantelivet kan forbedres med mer varierte avlinger, samdyrking eller planting av dekkvekster mellom innhøstingene, mens oppmuntring til et rikere mikrobe-, sopp- og dyreliv - inkludert virvelløse dyr, insekter og fugleliv - kan bidra til bedre næringssykluser, pollinering, fruktbarhet og produktivitet i jorda.

    Økosystemer som befinner seg i en slik naturlig likevekt, kan også forbedre bøndenes levebrød og gjøre dem mer motstandsdyktige mot klimaendringer. På gårdene og i landskapene vi kjøper fra, støtter Nestlé bøndene ved å sørge for skygge og frukttrær som gir beskyttelse for avlingene.
    Biologisk mangfold kollektive tiltak og landskapstiltak
  • Vannets sikkerhet og kvalitet
    Beskyttelse av naturlig vann og bedre forvaltning av knappe vannressurser er avgjørende for regenerering. Vi erkjenner behovet for å bidra til å beskytte kildene for vann: i Nestlé-Vann, vår virksomhet innenfor flaskevann; i hele forsyningskjeden for landbruket og produksjonen; og i andre der Nestlé har en innvirkning.

    En mer strategisk tilnærming til vanning - fra sprinkleranlegg til drypp- og undervanning - minimerer fordampingen av vann sammenlignet med overflatevanning. Digital teknologi hjelper også gårdene med å forstå når jorda trenger vann, noe som kan forhindre overforbruk.

    Vi har også som mål å redusere bruken av kjemiske innsatsfaktorer på gårdene og optimalisere organisk gjødsling og biologisk skadedyrbekjempelse for å redusere avrenningen.
    Vannets sikkerhet og kvalitet
  • Jordhelse
    For å dyrke maten vi og kjæledyrene våre spiser, trenger vi dyrkbar jord og sunn jordsmonn. Denne livsviktige ressursen har blitt forringet av flere tiår med endret arealbruk, som urbanisering og avskoging. Jorda har også lidd under overdreven bruk av ugressmidler og plantevernmidler og monokulturer.

    Vi bidrar til å øke bruken av landbruksmetoder som bidrar til å beskytte jordsmonnet og øke mengden organisk materiale i jorda ved å lansere initiativer for regenerativt landbruk gjennom Farmer Connect-programmet vårt, som samarbeider tett med mer enn 500 000 bønder og 150 000 leverandører samt lokalsamfunn.

    Initiativene omfatter vekselbruk, jorddekking, organisk gjødsel og minimering av jordbearbeiding. Organisk "rik" jord er mer produktiv, opprettholder jordas integritet mot jorderosjon, holder på mer vann og kan potensielt lagre betydelige mengder karbon.
    Jordhelse
  • Ulike system og integrering av husdyr
    Vi har som mål å integrere husdyr og optimalisere beitebruken i landbrukssystemer der det er mulig og relevant.

    Arbeidet vårt omfatter blant annet bruk av silvopasture - der trær introduseres i områder som brukes til husdyrbeite - sammen med blandingsbruk av husdyr og avlinger, dekkvekster for å beskytte jordsmonnet og forbedret gjødselhåndtering.

    Blant de forventede fordelene er beskyttelse (for plante- og dyrelivet) mot sol og vind, organisk gjødsling, forbedret vannforvaltning og habitater som er gunstige for andre arter som insekter og fugler. Disse tilnærmingene kan også gi ekstra inntektskilder på gården.
    Ulike system og integrering av husdyr
  • Kollektive og landskapstiltak
    Regenerative landbruksmetoder kan ikke bare omfatte den enkelte gård, men hele landskap og bidra til å beskytte truede naturressurser, for eksempel ved å regulere bruken av fellesarealer, regionale skogplantingsprosjekter, beskyttelse av felles vannressurser og opprettelse av grønne "korridorer" for å fremme biologisk mangfold.

    Fordelene kan ikke bare komme bøndene til gode, men hele lokalsamfunn i form av økt velferd, lønnsomhet og reduserte utslipp.
    Kollektive og landskapstiltak

En enkel overgang

Regenerativt landbruk setter mennesker i sentrum og støtter løsninger som passer for deres regioner og avlinger. Vi har som mål å gjøre det mulig for menneskene i leverandørkjedene våre å forsørge seg selv og familiene sine. Sammen med respekt for og fremme av menneskerettighetene arbeider vi for å oppnå en rettferdig overgang til regenerative matsystemer. Nestlé investerer 1,2 milliarder CHF innen 2025 for å fremme regenerativt landbruk i hele leverandørkjeden vår.

I Indonesia og Mexico fremmer vår pilotordning for økonomisk støtte til kaffebønder overgangen til regenerativt landbruk gjennom høyere inntekter, og dekker rundt 1000 småbruk i hvert land.

I Elfenbenskysten gjør inntektsprogrammet vårt det mulig for kakaobondefamilier å øke inntektene sine, holde barna på skolen og bidra til det lokale miljøet. I samarbeid med småbøndene bygger de opp ferdigheter og kunnskap, og de bruker teknikker for å forbedre kvaliteten på det lokale jordsmonnet samtidig som de utvikler nye inntektsstrømmer ved å dyrke et bredere utvalg av avlinger.

I Indonesia prøver vi ut et værforsikringsprogram for mer enn 800 småbønder som leverer kaffe til Nescafé-merket. Forsikringsordningen, som er utviklet i samarbeid med Blue Marble, en spesialist på klimaforsikring, gir bøndene økonomisk beskyttelse for å hjelpe dem med å takle uforutsigbare værmønstre med regn og alvorlig tørke.

Pilot fullført

Vårt rammeverk for landbruk, som bygger på agroøkologiske prinsipper og praksis, er en helhetlig modell som anser sunn, organisk rik jord som avgjørende for å beskytte og restaurere landområder.

Strategien vår begynner med pilotprosjekter på gårder for å validere ny teknologi og naturbaserte løsninger. Etter hvert som pilotprosjektene viser seg å være vellykkede, utvider vi til referansegårder med "agriprenører" eller entreprenørielle bønder i ulike land og regioner, ettersom jordsmonn og klimaforhold er forskjellige. Vi oppfordrer også bransjen til å samordne seg om felles rammeverk og målemetoder for regenerativt landbruk.

En harmonisert tilnærming

I 2023 gikk Nestlé sammen med industriledere, bondeorganisasjoner og lokalsamfunn for å utforske en ny harmonisert og resultatbasert tilnærming til regenerativt landbruk.

Regenerating Together, som er innkalt av Sustainable Agriculture Initiative (SAI)-plattformen, omfatter en helhetlig tilnærming til landbruk, inspirert av agroøkologiske prinsipper. Den støtter de tre viktigste ressursene i landbruket - jord, vann og biologisk mangfold - og har som mål å komme landbrukssamfunnene til gode.

Regenerativt landbruk i praksis

Samarbeid om å utvikle regenerative landbruksmetoder

Nestlé Frankrike jobber med ulike interessenter for å skaffe viktige ingredienser fra gårder som går over til regenerativt landbruk. Konsortiet omfatter Earthworm Foundation, Kermap, Inrae og Agro-transfer og bidrar til å utvikle regenerative teknikker som dekkvekster, vekselbruk og redusert oppdemming av jordsmonnet. Prosjektet har som mål å øke mengden organisk materiale i jordsmonnet, noe som øker fruktbarheten og avlingene.

Kaffebønder viser støtte

Sertifiseringsprogrammet Nature por NINHO® i Brasil belønner bønder som tar i bruk regenerative landbruksmetoder. Programmets over 100 bønder som har oppnådd "ekspertstatus", rapporterer om forbedringer i jordhelse og biologisk mangfold, og en positiv innvirkning på vannressursene.

Nestlés leverandører av fersk melk i Storbritannia har fulgt en regenerativ plan siden desember 2021, med tiltak som blant annet fokuserer på biologisk mangfold og jord- og dyrehelse. Innsatsen deres har hittil ført til en nedgang på 19 % i de gjennomsnittlige klimagassutslippene fra gårdene i løpet av de to første årene.

kjøler ned gårdene

Sammen med partnerne Krakow University of Agriculture, Growers Association, Agrosimex og Syngenta har vi hjulpet polske bønder med å gjenopprette jordhelsen og kvantifisere potensialet for karbonfangst på gårdene deres i henhold til EUs nye Green Deal - en banebrytende plan for å gjøre Europa klimanøytralt innen 2050.

Prosjektet har bestått i å plante dekkvekster på 220 hektar med landbruksland og innføre humussyrer på ytterligere 180 hektar. Deretter overvåker vi data om jordhelsen ved å se på organisk materiale, skadedyr og værforhold, slik at vi kan ta beslutninger om fremtidige tiltak.

Resultatene fra jordprøvene og primærdataene fra gården behandles av Cool Farm Tool (CFT) og Cradle-to-Farmgate-livssyklusvurderinger utført av Krakow University of Agriculture. De første rapportene har vært oppmuntrende - og gir grunnlag for utforming av regenerativ landbrukspraksis for å øke jordens organiske materiale og potensialet for karbonfangst.