Whether you have years of work experience or you just graduated, there’s a job opportunity for you at Nestlé. Search for jobs here.
Innkjøp av kaffe

Fra Nescafé til Nespresso, kaffebønnene vi kjøper fra kaffebønder rundt om i verden går inn i noen av våre mest ikoniske merker og bringer glede til millioner av forbrukere hver dag.
Vi kjøper mesteparten av kaffen vår fra mindre kaffebønder, noe som gjør dem til en viktig del av vår globale forsyningskjede. Etterspørselen etter kaffe fortsetter å øke, står kaffesamfunnenen ofte overfor et utvalg med sammensatte økonomiske, sosiale og kulturelle utfordringer. Derfor jobber Nestlé kontinuerlig å forbedre vår grønne kaffeforsyningskjede.
Vår fremgang mot ansvarlig kaffe
Vår tilnærming til å forbedre kaffeforsyningen
Nescafé plan
Gjennom Nescafé Plan 2030 fremskynder vi en integrert handlingsplan for å støtte en mer inkluderende fremtid for kaffeverdikjedene våre. Regenerativt landbruk er kjernen i planen: Vi samarbeider med bøndene for å hjelpe dem med å ta i bruk regenerative landbrukspraksiser som har som mål å bidra til å redusere karbonutslipp, forbedre bøndenes inntekt og skape bedre sosiale forhold. Uavhengige evalueringer måler effekten av disse programmene og bidrar til å forbedre vår forståelse av beste praksis.
Vi støtter og gjennomfører også ulike typer opplæring for bønder som bidrar til å styrke deres økonomiske motstandskraft og bygge opp kunnskap om beste praksis.
The Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program
Nespresso AAA Sustainable Quality™-programmet ble lansert i 2003 i samarbeid med Rainforest Alliance, og har som mål å gjøre Nespresso i stand til å tilby kaffe av høy kvalitet, samtidig som bøndene og lokalsamfunnene deres får et bedre levebrød og miljøet beskyttes.
Nespresso og partnerne har som mål å plante 32 millioner trær i og rundt kaffegårder i ni land innen 2030. Dette er en viktig del av Nespressos strategi for å hjelpe kaffedyrkere med å tilpasse seg klimaendringene, og bidrar til å gi mange viktige fordeler, som redusert jorderosjon, vannforsyning og temperaturregulering.
Les mer om Nespresso sine etiske og miljømessige innsatser .

Åpenhet i vår kaffeforsyning
Nestlé har forpliktet seg til at 100 % av kaffen vår skal være ansvarlig kjøpt innen 2025. Vi har et konstant fokus på sporbarheten av kaffen vår. Det er viktig å vite hvor kaffebønnene våre stammer fra. Vi engasjerer oss med kaffeleverandørene og kaffebønder for å skape positive endringer ved å støtte dem til å forbedre sine metoder.
Nespresso publiserer jevnlig Positive Cup-rapporten, som rapporterer på 18 AAA-regioner. I 2023 publiserte Nescafé Nescafé Plan 2030 Progress Report, med planer om å lage en årlig utgivelse.
Aktivering av kaffebønder med nye ferdigheter og kaffeplanter med høy avling
Vi benytter oss av ekspertisen til agronomer over hele verden for å hjelpe kaffebønder med å oppnå høye avlinger. I mer enn ti år har vi støttet opplæring av bønder i god landbrukspraksis for å forbedre effektiviteten og kvaliteten på gårdene deres og diversifisere avlingene. Dette bidrar til å redusere den økonomiske risikoen, forbedre det biologiske mangfoldet og redusere de negative miljøkonsekvensene, for eksempel gjennom mer effektive vanningsmetoder.
Vi bidrar også til å renovere kaffegårder ved å dele ut bedre kaffeplanter til bøndene. Vi samarbeider tett med kaffebønder over hele verden, blant annet i Brasil, Colombia, Mexico, Filippinene og Vietnam. Siden 2010 er vi stolte av å ha distribuert mer enn 235 millioner høytytende og sykdomsresistente kaffeplanter til bønder, noe som har bidratt til å renovere mer enn 130 000 hektar med kaffegårder verden over.
Utvikling av nye og overlegne kaffesorter er også en viktig del av vår tilnærming. For å bidra til å øke produktiviteten, robustheten og kvaliteten har forsknings- og foredlingsprogrammet vårt utviklet og lansert 15 nye og høytytende arabica- og robusta-kaffesorter i Mexico, Colombia, Ecuador, Filippinene og Thailand. I Mexico gir de nye kaffesortene 50 % høyere avlinger, noe som bidrar til en potensiell reduksjon i karbonavtrykket på 30 %.

Regenerativt landbruk og en rettferdig overgang
Å Å møte den økende etterspørselen etter kaffe uten å kunne forbedre avkastningen i eksisterende kaffedyrkingsområder kan potensielt ha en negativ innvirkning på sårbare økosystemer. Ny kaffeplanting kan øke risikoen for skogrydding, redusere det regionale biologiske mangfoldet, skade habitater og forsterke effekten av klimaendringer. I stedet for bare å ekspandere inn i mer verdifulle, uberørte landskap, samarbeider Nestlé med kaffebøndene for å hjelpe dem med å innføre regenerative metoder for å forbedre effektiviteten til den nåværende dyrkede jorden. Dette omfatter blant annet optimalisering av gjødselbruk, agroforestry og samdyrking som støtter biologisk mangfold, beskytter vannreservoarer og øker avlingene, noe som gir bøndene varige og rettferdige økonomiske fordeler.
Vi hjelper jordbrukssamfunn med å implementere regenerative landbrukspraksiser i mange land, inkludert de syv opprinnelseslandene der Nescafé henter 90 % av kaffen vår - Brasil, Colombia, Elfenbenskysten, Honduras, Indonesia, Mexico og Vietnam. Som en del av Nescafé Plan 2030, støttet av Nestles investeringer i regenerativt landbruk og netto nullutslipp, investerer vi 1 milliard CHF frem til 2030 i en integrert strategi.
Bier for mer kaffe
I Colombia og Costa Rica har vi samarbeidet med bieeksperter for å se om det å oppmuntre innfødte biekolonier kan bidra til å øke produktiviteten til kaffeplantene. Det nystartede selskapet Ubees har et sanntidssystem for overvåking av bikuber og pollineringsgrad som vi har tatt i bruk i nye bikuber som er etablert blant kaffeplanter som leverer til Nespresso. Arbeidet har bidratt til å forbedre kaffeplantenes helse og produktivitet, samtidig som det har gitt bøndene en sekundær inntektsstrøm i form av honning.
Anerkjennelse i bransjen for vår ansvarlig innkjøpte kaffe
Nestlé ble rangert på førsteplass innen "bærekraftig kaffe" i den nye 2023 Coffee Brew Index, som er omtalt i rapporten 2023 Coffee Barometer. Rapporten trekker frem vår helhetlige og omfattende strategi for innkjøp av kaffe, med retningslinjer, mål og tiltak som tar hensyn til de sosiale, miljømessige og økonomiske dimensjonene ved kaffeproduksjon.
David Rennie, Nestlés sjef for kaffemerker, sier: "Dette er en anerkjennelse av vårt langsiktige engasjement for ansvarlig kaffeinnkjøp. Gjennom våre flaggskipprogrammer, Nescafé Plan og Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program, jobber vi hver dag med kaffebønder for å bidra til å sikre ansvarlig kaffedyrking og produksjon som er sosialt og økonomisk inkluderende. Vi er forpliktet til kontinuerlig fremgang og nye tilnærminger til bedre kaffedyrking."

Respekt for menneskerettighetene til menneskene som dyrker kaffen vår
Nestlé har forpliktet seg til å håndtere risikoen for negativ innvirkning på menneskerettighetene i vår leverandørkjede for kaffe, inkludert risiko for tvangsarbeid, barnearbeid og andre brudd på arbeidstakerrettigheter.
Vi er stolte over at Nespresso er det første varemerket i Nestlé som har søkt Fair Labor Accreditation (FLA) for sitt kaffeinnkjøpsprogram, AAA Sustainable Quality™ Program. I samarbeid med FLA og vårt nettverk av interessenter fra næringslivet, sivilsamfunnet og akademia, har Nespresso satt i gang et omfattende program med mål om å forbedre arbeidsforholdene for alle arbeidere på kaffefarmene som dyrker Nespresso-kaffe.
FLA er en grundig flerårig evalueringsprosess med et enkelt mål: å bedre beskyttelsen av arbeiderne i de globale leverandørkjedene. Gjennom våre handlingsplaner for viktige problemstillinger vurderer og identifiserer vi muligheter for å styrke Nespressos Human Rights Due Diligence (HRDD)-mekanismer og -retningslinjer på konsernnivå, og evaluerer implementeringen av disse retningslinjene på gårdsnivå i alle innkjøpsland.
Styrking av kvinner i Øst Afrika
Mange av bøndene vi jobber med, er kvinner. Vi har som mål å hjelpe dem med å få bedre tilgang til kreditt og nyttig informasjon. Vi ønsker også å hjelpe kvinnelige bønder med å diversifisere inntektene sine gjennom yrkesopplæring. I løpet av de siste ni årene har vi nådd ut til mer enn 15 000 kvinner i Øst-Afrika, der vi har delt kunnskap om god jordbrukspraksis, finansiell forståelse og lederskap.
Med de nye ferdighetene kan disse kvinnene øke inntektene sine. Større økonomisk uavhengighet styrker ikke bare kvinnene selv, men bidrar også til å bane vei for jenter og kvinner i fremtiden.
Gjør det mulig for ungdom å skape seg et levebrød i landbruket
I tillegg til å støtte etablerte bønder, er vi opptatt av fremtidige generasjoner. Nestlé har forpliktet seg til å hjelpe 10 millioner unge mennesker over hele verden med å få tilgang til økonomiske muligheter innen 2030.
Nescafé Youth-initiativet gir unge mennesker muligheten til å lære mer om kaffeproduksjon, god landbrukspraksis og kaffekvalitet. De tilegner seg også digitale ferdigheter, forretningssans og selvtillit, noe som kan føre til bedre jobbmuligheter eller oppstart av egen virksomhet.
Alle disse tiltakene har som mål å støtte oss på vår fornyelsesreise. Ved å engasjere unge mennesker ønsker vi å frigjøre kreativiteten og innovasjonen deres, og fremme neste generasjons ledere i kaffesamfunnene.

Vi har muligheten til å bidra til å bygge en bedre fremtid for alle i kaffeverdikjeden: En fremtid som er regenerativ og mer inkluderende. Alle disse tiltakene har som mål å støtte oss på vår fornyelsesreise. Ved å engasjere unge mennesker ønsker vi å frigjøre kreativiteten og innovasjonen deres, og fremme neste generasjons ledere i kaffesamfunnene.