Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Innkjøp av kaffe

Kaffebønner

 

Fra Nescafé til Nespresso, kaffebønnene vi kjøper fra kaffebønder rundt om i verden går inn i noen av våre mest ikoniske merker og bringer glede til millioner av forbrukere hver dag.

Vi kjøper mesteparten av kaffen vår fra mindre kaffebønder, noe som gjør dem til en viktig del av vår globale forsyningskjede. Etterspørselen etter kaffe fortsetter å øke, står kaffesamfunnenen ofte overfor et utvalg med sammensatte økonomiske, sosiale og kulturelle utfordringer. Derfor jobber Nestlé kontinuerlig å forbedre vår grønne kaffeforsyningskjede.

 

Vår fremgang mot ansvarlig kaffe

Title
Prosentandel av kaffeforsyninger som er ansvarlig anskaffet (unntatt Nespresso)

Subtitle
Prosent

Title
Prosentandel av Nespresso-kaffe anskaffet gjennom Nespresso AAA Sustainbale Quality™ Program

Subtitle
Prosent

 

Vår tilnærming til å forbedre kaffeforsyningen

Nescafé plan

Gjennom Nescafé Plan 2030 fremskynder vi en integrert handlingsplan for å støtte en mer inkluderende fremtid for kaffeverdikjedene våre. Regenerativt landbruk er kjernen i planen: Vi samarbeider med bøndene for å hjelpe dem med å ta i bruk regenerative landbrukspraksiser som har som mål å bidra til å redusere karbonutslipp, forbedre bøndenes inntekt og skape bedre sosiale forhold. Uavhengige evalueringer måler effekten av disse programmene og bidrar til å forbedre vår forståelse av beste praksis.

Vi støtter og gjennomfører også ulike typer opplæring for bønder som bidrar til å styrke deres økonomiske motstandskraft og bygge opp kunnskap om beste praksis.

The Nespresso AAA Sustainable QualityProgram

Nespresso AAA Sustainable Quality™-programmet ble lansert i 2003 i samarbeid med Rainforest Alliance, og har som mål å gjøre Nespresso i stand til å tilby kaffe av høy kvalitet, samtidig som bøndene og lokalsamfunnene deres får et bedre levebrød og miljøet beskyttes.

Nespresso og partnerne har som mål å plante 32 millioner trær i og rundt kaffegårder i ni land innen 2030. Dette er en viktig del av Nespressos strategi for å hjelpe kaffedyrkere med å tilpasse seg klimaendringene, og bidrar til å gi mange viktige fordeler, som redusert jorderosjon, vannforsyning og temperaturregulering.

Les mer om Nespresso sine etiske og miljømessige innsatser .

Kaffedyrkere inspisere kaffeplanter

Åpenhet i vår kaffeforsyning

Nescafé har forpliktet seg til at 100 % av kaffen vår skal være ansvarlig innkjøpt innen 2025. Vi har et konstant fokus på sporbarheten til kaffen vår. Det er viktig å vite hvor bønnene våre kommer fra. Vi samarbeider med leverandører og bønder for å støtte dem i å forbedre praksisen deres.

Nespresso publiserer jevnlig Positive Cup-rapporten, som beskriver arbeidet i sine 18 AAA-innkjøpsregioner. I mai 2023 publiserte Nescafé sin siste Nescafé Plan 2030 Progress Report.

Aktivering av kaffebønder med nye ferdigheter og kaffeplanter med høy avling

Vi benytter oss av ekspertisen til agronomer over hele verden for å hjelpe kaffebønder med å oppnå høye avlinger. I mer enn ti år har vi støttet opplæring av bønder i god landbrukspraksis for å forbedre effektiviteten og kvaliteten på gårdene deres og diversifisere avlingene. Dette bidrar til å redusere den økonomiske risikoen, forbedre det biologiske mangfoldet og redusere de negative miljøkonsekvensene, for eksempel gjennom mer effektive vanningsmetoder.

Vi bidrar også til å renovere kaffegårder ved å dele ut bedre kaffeplanter til bøndene. Vi samarbeider tett med kaffebønder over hele verden, blant annet i Brasil, Colombia, Mexico, Filippinene og Vietnam. Siden 2010 er vi stolte av å ha distribuert mer enn 310 millioner høytytende og sykdomsresistente kaffeplanter til bønder, noe som har bidratt til å renovere mer enn 150 000 hektar med kaffegårder verden over.

Utvikling av nye og overlegne kaffesorter er også en viktig del av vår tilnærming. For å bidra til å øke produktiviteten, robustheten og kvaliteten har forsknings- og foredlingsprogrammet vårt utviklet og lansert 15 nye og høytytende arabica- og robusta-kaffesorter i Mexico, Colombia, Ecuador, Filippinene og Thailand. I Mexico gir de nye kaffesortene 50 % høyere avlinger, noe som bidrar til en potensiell reduksjon i karbonavtrykket på 30 %.

Person som ser til kaffeplantene

Regenerativt landbruk og en rettferdig overgang

Å møte økende etterspørsel etter kaffe uten å kunne forbedre avlingene i eksisterende kaffedyrkingsområder har potensial til å påvirke skjøre økosystemer negativt. Ny kaffeplanting kan øke risikoen for skogrydding, redusere regionalt biologisk mangfold, skade habitater og forsterke effektene av klimaendringer. I stedet for bare å utvide til mer dyrebare uberørte landskap, samarbeider Nestlé med kaffebønder for å hjelpe dem med å introdusere regenerativ landbrukspraksis for å forbedre effektiviteten til dagens avlinger. Disse inkluderer optimalisering av gjødselbruk, skogbruk og samavling.

Vi hjelper jordbrukssamfunn med å implementere regenerative landbrukspraksiser i mange land, inkludert de syv opprinnelseslandene der Nescafé henter 90 % av kaffen vår - Brasil, Colombia, Elfenbenskysten, Honduras, Indonesia, Mexico og Vietnam. Som en del av Nescafé Plan 2030, støttet av Nestles investeringer i regenerativt landbruk og netto nullutslipp, investerer vi 1 milliard CHF frem til 2030 i en integrert strategi.

Styrke kaffebønder gjennom leveinntektsstøtte

Nescafés RegenTa-initiativ, lansert under Nescafé Plan 2030 i Indonesia, styrker småbønder ved å integrere regenerativ landbrukspraksis for å øke produktiviteten, motstandskraften og bærekraften. Ved å tilby kontantinsentiver, opplæringsprogrammer og innovative praksiser som kompostering, treforyngelse og samavling, har RegenTa bl a som mål å forbedre leveinntekten. I samarbeid med partnere som Rainforest Alliance, kombinerer initiativet over 25 års Nescafés ekspertise med lokale løsninger, og viser lovende resultater for å forbedre gårdseffektivitet og økologisk praksis.

Anerkjennelse i bransjen for vår ansvarlig innkjøpte kaffe

Nestlé ble rangert på førsteplass innen "bærekraftig kaffe" i den nye 2023 Coffee Brew Index, som er omtalt i rapporten 2023 Coffee Barometer. Rapporten trekker frem vår helhetlige og omfattende strategi for innkjøp av kaffe, med retningslinjer, mål og tiltak som tar hensyn til de sosiale, miljømessige og økonomiske dimensjonene ved kaffeproduksjon.

Kaffeplanter som dyrkes i et drivhus

Respekt for menneskerettighetene til menneskene som dyrker kaffen vår

Nestlé har forpliktet seg til å håndtere risikoen for negativ innvirkning på menneskerettighetene i vår leverandørkjede for kaffe, inkludert risiko for tvangsarbeid, barnearbeid og andre brudd på arbeidstakerrettigheter.

Vi er stolte over at Nespresso er det første varemerket i Nestlé som har søkt Fair Labor Accreditation (FLA) for sitt kaffeinnkjøpsprogram, AAA Sustainable QualityProgram. I samarbeid med FLA og vårt nettverk av interessenter fra næringslivet, sivilsamfunnet og akademia, har Nespresso satt i gang et omfattende program med mål om å forbedre arbeidsforholdene for alle arbeidere på kaffefarmene som dyrker Nespresso-kaffe.

FLA er en grundig flerårig evalueringsprosess med et enkelt mål: å bedre beskyttelsen av arbeiderne i de globale leverandørkjedene. Gjennom våre handlingsplaner for viktige problemstillinger vurderer og identifiserer vi muligheter for å styrke Nespressos Human Rights Due Diligence (HRDD)-mekanismer og -retningslinjer på konsernnivå, og evaluerer implementeringen av disse retningslinjene på gårdsnivå i alle innkjøpsland.

Styrking av kvinner i Øst Afrika

Mange av bøndene vi jobber med, er kvinner. Vi har som mål å hjelpe dem med å få bedre tilgang til kreditt og nyttig informasjon. Vi ønsker også å hjelpe kvinnelige bønder med å diversifisere inntektene sine gjennom yrkesopplæring. I løpet av de siste ni årene har vi nådd ut til mer enn 15 000 kvinner i Øst-Afrika, der vi har delt kunnskap om god jordbrukspraksis, finansiell forståelse og lederskap.

Med de nye ferdighetene kan disse kvinnene øke inntektene sine. Større økonomisk uavhengighet styrker ikke bare kvinnene selv, men bidrar også til å bane vei for jenter og kvinner i fremtiden.

Gjør det mulig for ungdom å skape seg et levebrød i landbruket

I tillegg til å støtte etablerte bønder, er vi opptatt av fremtidige generasjoner. Nestlé har forpliktet seg til å hjelpe 10 millioner unge mennesker over hele verden med å få tilgang til økonomiske muligheter innen 2030.

Som en del av Nestlé needs Youth-initiativet gir Nescafé unge mennesker i Honduras muligheter til å lære mer om kaffeproduksjon, god landbrukspraksis og kaffekvalitet. De tilegner seg også digitale ferdigheter, forretningssans og selvtillit som kan føre til bedre jobbmuligheter eller oppstart av egen virksomhet.

Alle disse tiltakene har som mål å støtte oss på vår fornyelsesreise. Ved å engasjere unge mennesker ønsker vi å frigjøre kreativiteten og innovasjonen deres, og fremme neste generasjons ledere i kaffesamfunnene.

 

kaffetesting av en ung kaffebonde