Sort by
Sort by

Stadig flere ønsker å spise mer plantebasert mat, og en viktig grunn er alle de nye smakene og oppskriftene som fanger interessen og åpner døren til en ny og spennende verden. Nye produkter og oppskrifter gjør plantebasert mat enkel nok til å servere I hverdagen – og god nok til helgen. 
Men plantebasert mat handler også om helse, dyrevelferd og miljøet. Kloden står overfor store utfordringer, og en av de viktigste faktorene er utslippene som kommer fra maten vi spiser. Det viktigste du kan gjøre får å redusere utslippene fra maten du spiser, er å velge plantebaserte alternativer. 
Å spise plantebasert handler ikke nødvendigvis å droppe kjøtt fullt ut; mindre grep har også en effekt. Det kan handle om å prøve ulike vegetariske alternativer til man møter sin favoritt, prøve å ha én eller flere vegetariske dager i  uken eller lage plantebaserte retter til barna for å åpne nye øyne for denne verden. 
Merket vårt Hälsan Kök er ledende innen nydelige, plantebaserte produkter, og har eksistert i Norden i over 50 år. Om du vil lese mer om hvordan vi jobber med å gjøre plantebasert mat enklere og bedre eller få inspirasjon til nye oppskrifter, besøk Hälsans Köks hjemmeside. 

Referanse
https://science.sciencemag.org/content/360/6392/987