Sort by
Sort by

Korn, som for eksempel hvete, rug og havre, er ikke bare klimasmart, men også bra for helsen – særlig når man velger fullkorn. Fullkorn betyr at hele kornet inngår; både skall og kim. Når man bruker hele kornet, får man med viktig næringsstoffer som vitaminer, mineraler og fiber.

Fullkorn er sterkt knyttet til redusert risiko for flere kroniske sykdommer som hjerte- og karsykdommer, diabetes type 2 og tykktarmskreft. Både Helsedirektoratet og  FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) peker på at for lite fullkorn er vår største kostholdsrelaterte helserisiko. Likevel spiser bare én av fire nordmenn anbefalt mengde, ifølge undersøkelsen Norkost.

Men det skal ikke så mye til å møte anbefalingene; to knekkebrød eller en porsjon frokostblanding med fullkorn er faktisk nok! Du finner fullkorn i mel, hele og knuste frø, og i ferdige produkter som ris, pasta, brød og frokostblandinger. Det er som regel ganske lett å lese på emballasjen om produktet inneholder fullkorn.