Sort by
Sort by

I Nestlé jobber vi hver dag for å gjøre produktene våre enda bedre. Den gode smaken er alltid viktig, men produktene skal også også ha et bra næringsinnhold. Vi reduserer mengden salt, sukker og fett, samtidig som vi tilsetter mer fullkorn, nøtter og grønnsaker. Å innføre mer plantebaserte proteinkilder er også høyt på agendaen. 

Folkehelsen, miljøet og klimaet har lenge blitt satt på prøve på grunn av maten vi spiser. For å bidra med det vi kan for å løse utfordringene, har Nestlé siden 2003 jobbet målrettet med innovasjon og renovasjon av produktene. Det stilles høye krav til produktene våre – både fra forbrukere og oss selv, og gjennom utstrakt forskning og utvikling innfrir vi målene våre. Hvert år investerer Nestlé 17 milliarder kroner i forskning, og nettverket vårt inkluderer nesten 4000 forskere. Les mer om våre verdensomspennende F&U-initiativer her.

Arbeidet med sunnere produkter skal aldri gå på kompromiss med smaken. Derfor gjennomfører vi gradvise endringer over tid. 

Gjennom Intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold jobber Nestlé sammen med en samlet norsk mat- og drikkevarebransje og helsemyndighetene for å bedre folkehelsen. Et viktig delmål i avtalen er å øke inntaket av grove kornprodukter, eller fullkorn.


Frokostproduktene våre er et godt eksempel på hvordan Nestlé har jobbet strategisk med porteføljen vår: Gradvis har vi redusert mengden salt, sukker og mettet fett, mens vi har tilsatt mer fullkorn. Samtlige produkter har i dag betydelig mindre sukker, og fullkorn er nå hovedingrediens i alle våre frokostblandinger. Vi har to produkter i kategorien som er merket med nøkkelhullet; Fitness og Cheerios Havre, hvorav siste har hele 92 prosent fullkorn.