Sort by
Sort by

Bærekraftig kaffe

Bærekraftig kaffe

Kaffe er en av verdens mest omsatte varer og et viktig eksportprodukt for mange land. Fra Nescafé til Nespresso, bønnene vi henter fra bønder over hele verden brukes i noen av våre mest ikoniske merker og gleder millioner av mennesker hver dag. 

 

Vi henter mesteparten av kaffen vår fra småbrukere, noe som gjør dem til en sentral del av vår globale forsyningskjede. Selve forsyningskjeden spenner over mer enn 30 land, der hver region har både unike forhold og risikoer. 
Etterspørselen etter kaffe fortsetter å stige globalt, samtidig som andre avlinger konkurrerer med kaffe om begrensede dyrkbare jordarealer. Dette betyr at bøndene står overfor betydelige utfordringer, som økonomisk lønnsomhet, menneskerettighetsrisiko og virkningene av klimaendringer i kaffedyrkende regioner over hele verden. 
Derfor jobber Nestlé med å kontinuerlig forbedre forsyningskjeden vår for råkaffe og gjøre hver kopp mer bærekraftig. 

Fremgangen vår mot mer bærekraftig kaffeproduksjon

82.8 %
81.5  %
92.6  %

Vår tilnærming til å forbedre kaffeforsyningen vår gjennom Nescafé- og Nespresso-programmene 

For over et tiår siden lanserte vi et globalt initiativ for å sikre mer bærekraftig kaffe kalt Nescafé-planen. Vi har nå definert vår bærekraftsambisjon for det neste tiåret. Gjennom Nescafé-planen 2030 skalerer vi opp for å støtte en mer inkluderende og bærekraftig fremtid for kaffesektoren, både ved å bruke erfaringen, størrelsen og rekkevidden vår for å bidra til å bedre liv og styrke levebrød fra gård til kopp. Regenerativt landbruk er kjernen i planen. Vi vil samarbeide med bønder for å hjelpe dem å ta i bruk regenerativ landbrukspraksis som vil bidra til å redusere karbonutslipp og bidra til å forbedre plantasjenes produktivitet, for å forbedre bøndenes inntekter. Vi bidrar også til å implementere ulike typer opplæring for bønder som bedrer økonomien deres og bygger en kunnskap. Dette inkluderer å hjelpe til med å løse lokale menneskerettighetsspørsmål, som kjønnsforskjeller.  

Vi engasjerer oss i bransjeinitiativer som International Coffee Organizations Public-Private Taskforce, Global Coffee Platform og Sustainable Coffee Challenge.
I tillegg har Nespresso i nesten 20 år hjulpet bønder med å bygge et bærekraftig livsgrunnlag gjennom Nespresso AAA Sustainable Quality™-programmet. Programmet ble lansert i 2003, i samarbeid med Rainforest Alliance, og sikrer at Nespresso tilbyr kaffe av høyeste kvalitet, samtidig som det skaper bærekraftige arbeidsplasser for bønder og deres lokalsamfunn og samtidig beskytter miljøet. 

Å plante innfødte trær gir mange viktige fordeler, som redusert jorderosjon, vannforsyning og temperaturregulering. Derfor er det en viktig del av Nespressos strategi å hjelpe kaffedyrkere med å tilpasse seg klimaendringene. 

Sikre åpenhet i kaffeleveransene vårr 

Nestlé har forpliktet seg til at 100 % av kaffen skal produseres bærekraftig innen 2025. Vi har et konstant fokus på sporbarheten til kaffen vår. Å vite hvor bønnene våre kommer fra er avgjørende for å vurdere leverandørene og bøndene vi kjøper fra og gi dem mulighet til å forbedre praksisene sine for å bli en del av en mer bærekraftig forsyningskjede. 

Nespresso publiserer jevnlig sin Positive Cup Impact Assessment Report, som beskriver arbeidet Nespresso har gjort i Latin-Amerika for å kjøpe inn kaffe mer bærekraftig og virkningen av Nespresso AAA Sustainable Quality™-programmet for ansvarlig innkjøp. 

Hjelper bøndene med utdanning og planter med høye avlinger 

Vi mener at mennesker og natur må jobbe i harmoni. Det er derfor vi henter ekspertisen til agronomer over hele verden for å støtte kaffebønder i å oppnå produktive og bærekraftige avlinger. 
I mer enn et tiår har vi støttet opplæring av bønder i god landbrukspraksis. Med kunnskapen de får, kan de forbedre effektiviteten og kvaliteten på gårdene sine og diversifisere avlingene. Dette bidrar til å redusere økonomisk risiko, forbedre biologisk mangfold og redusere miljømessige fotavtrykk, for eksempel gjennom mer effektive vanningsmetoder. 

Vi hjelper også med å forynge kaffeavlinger ved å distribuere kaffeplanter av høy kvalitet til bønder. Vi jobber tett med kaffebønder over hele verden, på steder som Brasil, Colombia, Elfenbenskysten, Kenya, Mexico, Filippinene og Vietnam. Siden 2010 er vi stolte over å ha distribuert minst 250 millioner høyytende og sykdomsresistente kaffeplanter til bønder. Dette bidraget har hjulpet restaureringen av nesten 125 000 hektar med kaffefarmer over hele verden, og støttet økningen i jordhelse og motstandskraft. 
Å utvikle nye og overlegne kaffevarianter er også en stor del av vår tilnærming. For å bidra til å øke produktiviteten, robustheten og kvaliteten, har vårt forsknings- og avlsprogram utviklet og lansert 15 nye og høyytende Arabica- og Robusta-kaffevarianter i Mexico, Colombia, Ecuador, Filippinene og Thailand. 

Regenerativ farming Nestlé

Bidrar til å beskytte miljøet 

Den økende etterspørselen etter kaffe globalt kan føre til at flere land som brukes til å dyrke den. I noen tilfeller øker dette risikoen for avskoging, reduserer regionalt biologisk mangfold, skader habitater og forsterker effektene av klimaendringer. Nestlé samarbeider med kaffebønder for å hjelpe dem med å øke effektiviteten, dyrke mer kaffe på mindre land og samarbeide med lokalsamfunnene deres for å hjelpe til med å gjenskoge berørte regioner og hjelpe kaffe med å skape en positiv miljøpåvirkning. 

Beskyttelse av menneskerettighetene og levebrødet til arbeidere og unge 

Nestlé har forpliktet seg til å eliminere menneskerettighetsbrudd fra kaffeforsyningskjeden vår, inkludert risiko for tvangsarbeid og barnearbeid, og alle andre former for brudd på arbeidsrettighetene. Vi jobber for å fremme og inkludere beste praksis for å beskytte og styrke menneskene bak bønnene våre, fra bønder til lokalsamfunn. 
Vår kaffeforsyningskjede er et komplekst globalt nettverk, og med leverandører i flere land må vi overholde en rekke forskrifter og standarder. Vi jobber kontinuerlig for å sikre dette på tvers av alle landene vi kjøper fra, med fokus på identifiserte risikoområder. 

For eksempel, i tillegg til due diligence av verifiserte eller sertifiserte programmer, har vi for tiden intensive overvåkings-, engasjement- og utbedringsprogrammer i Mexico og Filippinene. Mens COVID-19-pandemien skapte noen utfordringer, fortsatte vi disse programmene, og samarbeidet med Certificadora de Productos Sostenibles i Mexico og med Maquindanaon Development Foundation Inc. (MDFI) på Filippinene. 

Myndiggjør kvinner i Øst-Afrika 

Mange av bøndene vi samarbeider med er kvinner. Det er viktig å fortsette å fremme bedre tilgang til jord, kreditt og informasjon for dem. Vi er godt i gang med å hjelpe med dette. 
Vi starter med kjønnsskjevheter, og lærer opp partnere i landbruket og agronomer for å sammen kunne drive industrien i mer mangfoldig og rettferdig retning. Vi har nådd mer enn 15 000 kvinner i Øst-Afrika i løpet av de siste åtte årene, og har gitt dem kunnskap om god jordbrukspraksis, finansiell kompetanse og lederskap. De lærer bedre praksis som spenner fra beskjæring og luking, til mulching og høsting, og lærer også om hvordan de best kan kommersialisere avlingene deres. 

Med nye ferdigheter kan kvinnene øke inntekten sin. Større økonomisk uavhengighet styrker ikke bare kvinnene selv, men det bidrar til å lede vei for jenter og kvinner i fremtiden. 

Gjør det mulig for ungdom å leve av jordbruk 

I tillegg til å støtte etablerte bønder, brenner vi for fremtidige generasjoner. Vi har forpliktet oss til å hjelpe 10 millioner unge mennesker over hele verden med å få tilgang til økonomiske muligheter innen 2030. Som en del av denne forpliktelsen etablerte vi Nescafé Youth og lanserte et kompetansesenter for kaffekvalitet i samarbeid med lokale myndigheter i Honduras. 
Dette gir unge mennesker et sted å lære mer om kaffeproduksjon, god landbrukspraksis og kaffekvalitet. De tilegner seg også digitale ferdigheter, forretningsforståelse og selvtillit som kan gi bedre jobbmuligheter eller motivasjon til å starte noe selv. Gjennom initiativet forplikter vi oss til å trene opp til 25 000 unge mennesker i Honduras innen 2025, og vi utvider også ungdomsttilbudet våre i Mexico, Colombia og Brasil. 
Alt dette vil støtte oss på vår regenerative reise. Ved å engasjere unge mennesker ønsker vi å legge til rette for kreativitet og innovasjon. Vi gir dem verktøy som hjelper dem med å bygge mer bærekraftige modeller for kaffedyrking, løfte kaffeproduksjonen og fremme neste generasjon ledere i kaffedyrkende samfunn. 

 

Ta tak i lave kaffepriser 

De globale prisene for kaffe steg kraftig i løpet av 2021 til rekordnivåer som et resultat av blant annet ugunstig vær i Brasil. I løpet av 2021 fortsatte COVID-19 å ha betydelig innvirkning på kaffebønder og arbeidere, så vel som på logistikk og transport. Kaffebønder vil denne avlingssesongen oppnå en etterlengtet økning i inntektene, men dette forsterker bare Nescafé og Nespressos beslutningen om å opprettholde og forbedre sine programmer og initiativer som støtter kaffedyrkere og arbeidere. 
I tillegg til våre merkevareinitiativer, fortsatte vi i 2021 å støtte the International Coffee Organization’s task force for å kaffebøndenes inntektsnivå de kan leve av.  

Vi har en mulighet til å bidra til å bygge en bedre fremtid for alle i kaffeverdikjeden: En fremtid som er regenererende og mer inkluderende. 

Philipp Navratil Nestlé SVP, leder for drikkevarestrategisk forretningsenhet