Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Corona tok livet av trening på jobben – men så fikk vi en idé

Corona tok livet av trening på jobben – men så fikk vi en idé
Back to Press releases
May 05, 2020

Dette fordi selskapet har stor tro på at sunne ansatte også er glade og produktive ansatte.

Ncouragers er navnet på Nestlés nordiske, interne helseprogram, og ledes av Julia Neergaard Laursen, Market Nutritionist & Sensory Specialist i Nestlé Nordic.

Men alle treningsinitiativene tok brått slutt da Nestlé måtte stenge kontorene i mars på grunn av Corona-viruset. De ansatte måtte da jobbe hjemmefra, og borte var alle de vanlige mulighetene i NCouragers-programmet.

”Vi valgte å se Corona som en mulighet, og utvidet vårt eksisterende samarbeid med selskapet Pleaz. Med Pleaz’ digitale plattform for aktive pauser, kan vi fortsatt inspirere ansatte til å bevege seg, selv om de jobber hjemmefra. Det kan være i forbindelse med leksehjelp med barna deres, alene eller med kolleger over Teams. Aktive pauser er viktige for oss fordi det skaper glede hos de ansatte, gir energi, reduserer smerter i kroppen og mye mer, sier Julia Neergaard Laursen.

”Selv om det er enkelt for ansatte å ta aktive pauser, tar implementering av det og bruk av Pleaz-plattformen tid. Men allerede etter introdujsjoen i januar i år har vi nådd 555 innlogginger av 1800 ansatte i Norden. All endring er vanskelig og tar tid, så jeg er veldig optimistisk, sier Julia Neergaard Laursen med et smil.

Pleaz, et dansk gründerbedrift med kun ett år på baken, ser mange muligheter:

”Vi er veldig glade for å samarbeide med Nestlé og det innovative teamet bak NCouragers-programmet. Selv før vi opprettet den digitale plattformen, brainstormet vi sammen med NCouragers om hvordan lage en plattform som passer perfekt til Nestlé. Vi er glade for å ha lyktes med det oppdraget, men er ikke ferdige ennå. Vi vil fortsette å utvikle, sparre og tilpasse plattformen sammen med Nestlé. Vårt felles mål er å bygge en digital plattform for aktive pauser som kan brukes av Nestlé-ansatte rundt om i verden, og vi gleder oss til fremtiden, sier Micki Kold Nagel, administrerende direktør og medgründer av Pleaz.work.

I Nestlé er den nordiske sjefen, Michiel Kernkamp, begeistret for de ansattes mulighet til å trene både hjemme og på kontoret – og for samarbeidet med Pleaz:

“Det er veldig positivt å se effekten NCouragers har på de ansatte og selskapet. Programmet passer perfekt sammen med Pleaz’ plattform, og andre Nestlé-markeder over hele verden har fått øynene opp for samarbeidet. Vi har allerede mottatt henvendelser fra land som Guatamala, Brasil og Nederland om vårt helseprogram for ansatte,” sier Kernkamp.

Les mer om Pleaz her.