Nestlé støtter Aqua Heroes

7. klassingene fra Trondheim forsker på gjenbruk av vann.

To Press Releases listapr 22, 2018

Har du hørt om Aqua Heroes? De er en gjeng fra 7. trinn på Brundalen Skole i Trondheim, som har kvalifisert seg til verdensfinalen i  First Lego League (FLL), verdens største teknologi og kunnskapskonkurranse for barn og unge mellom 10-16 år. Aqua Heroes er ett av 108 lag fra alle verdenshjørner som denne uken konkurrerer under World Festival – utvalgt blant over 34 000 påmeldte lag! Konkurransen har kjerneverdier som innovasjon, samarbeid, entusiasme og inkludering.

Årets tema i FLL er Hydro Dynamics.  Aqua Heroes har valgt å ta for seg gjenbruk av vann, og forsker på hvordan å gjenbruke gråvann fra borettslag i industrien i Trondheim. Dette for å unngå at vi tømmer rene drikkevannskilder. Tillegg har de programmert en robot som kan løse ulike oppgaver, og jobber også blant annet med å spre forskningsideen og få sponsorer.

Nestlé Norge er stolte av å støtte Aqua Heroes’ deltakelse under World Festival. Vår misjon er å øke livskvalitet og bidra til en sunnere fremtid – for enkeltmennesker og families, lokalsamfunn og kloden. God forvaltning av vann er en sentral del av dette arbeidet. Vann er en kilde til liv, en helt elementær menneskerett å tilgang til og viktig for oss gjennom hele verdikjeden. Siden 2010 har Nestlé redusert vannforbruket per tonn vare vi produserer med 28,7 prosent, og i fjor alene implementerte vi 578 vannsparingsprosjekter ved fabrikkene våre.

God og forvaltning og effektivt bruk av vann er viktig for å sikre både tilgang til maten vi alle behøver, óg tilgang til rent og trygt vann til å drikke og vaske seg med. Alle gode intensjoner og kloke hoder må jobbe sammen for å løse utfordringene vi står overfor, og derfor gjør det oss særlig stolte å støtte Aqua Heroes. Lykke til!

Les mer om Aqua Heroes på deres hjemmeside: https://sites.google.com/skole.trondheim.kommune.no/aquaheroes/home

Les mer om Nestlé og vann her: https://www.nestle.com/csv/impact/water