Bekjemper overvekt

Nestlé kutter salt, sukker og mettet mett i produktene sine, samtidig som vi øker blant annet fullkornsinnholdet.

To Press Releases listdes 19, 2017

Forskning viser at overvekt er en av de mest alvorlige helseutfordringene verden står overfor, og at det blant annet øker risikoen for diabetes type 2.

FN mener at matvareindustrien må spille en sentral rolle for å hjelpe folk til å leve sunnere liv. Dette mener vi i Nestlé også. Vår misjon er å øke livskvalitet og bidra til en sunnere fremtid.

Ved å redusere innholdet sukker, salt og mettet fett i produktene våre gjennom gradvis, forskningsbasert renovasjon kan vi forbedre helseprofilen og redusere risikoen for ikke-smittbare sykdommer som diabetes. Samtidig øker vi også innholdet av ingredienser og næringsstoffer som hører hjemme i et sunt kosthold, som protein, frukt, fullkorn, vitaminer og mineraler.

Mellom 2014 og 2016 reduserte Nestlé innholdet tilsatt sukker med åtte prosent på tvers av 1900 produkter globalt. Dette innebærer hele 39.000 tonn sukker, tilsvarende nok sukkerbiter til å gå tre ganger rundt ekvator. I

Nestlés frokostblandinger har vi for eksempel redusert sukkerinnholdet med opptil 30 prosent, for å tilby folk sunnere valgmuligheter. Vi fortsetter nå å redusere sukker i våre mat- og drikkevarer. Innen 2020 har vi forpliktet oss til å redusere tilsatt sukker med fem prosent for å gjøre det lettere for folk å følge anbefalingene fra WHO.

Samtidig er det ikke nok å kun forbedre ernæringsprofilen på produktene. Gjennom å jobbe med partnere hjelper Nestlé også foreldre, omsorgspersoner og lærere å fremme sunne vaner. Det gjør vi gjennom å etablere en rekke utdanningsprogrammer innen ernæring, der vi også fokuserer på porsjonsstørrelser og enkle tips og oppskrifter.

Her i Norge signerte Nestlé i desember 2016 «Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold» sammen med en samlet norsk mat- og drikkevarebransje og helsemyndighetene. Sammen jobber vi for å gjøre Norge sunnere.