Sort by
Sort by

Nestlé fortsetter jakten på bedre emballasjeløsninger og forbedret infrastruktur for avfallshåndtering

Packaging
Back to Press releases

Nestlés visjon er at ingen av selskapets emballasje skal ende opp på søppelfyllinger eller som søppel. På den globale resirkuleringsdagen setter selskapet søkelyset på hvordan de forbedrer emballasjen sin for å gjøre det lettere å resirkulere den, og hvordan de bidrar til bedre avfallshåndtering.

"Vi gjør fremskritt når det gjelder å redusere emballasjen vår, gjøre den mer resirkulerbar og bruke fornybare eller resirkulerte materialer i emballasjen", sier Antonia Wanner, Nestlés leder for ESG-strategi og -implementering. Utformingen av emballasjen og materialene som brukes i den, er faktorer vi kan påvirke direkte. Men vi går også lenger enn som så og bidrar til å bygge opp infrastruktur for avfallshåndtering, støtter harmonisert regulering og engasjerer oss i avfallsarbeidernes menneskerettigheter."

Ved utgangen av 2023 var 83,5 % av Nestlés plastemballasje globalt designet for resirkulering. I Storbritannia og Irland har Nestlé for eksempel gått over til resirkulerbar papiremballasje for Quality Street og Smarties.

For at resirkulerbare emballasjematerialer faktisk skal bli resirkulert, må infrastrukturen for avfallshåndtering utvides. Derfor samarbeider Nestlé med lokale og nasjonale myndigheter, bransjeallianser, sivilsamfunnet og forbrukere for å utvikle og forbedre infrastrukturen for resirkulering i landene der selskapet har virksomhet. Nestlé støtter en FN-traktat om plastforurensning og en godt utformet, effektiv og obligatorisk regulering av utvidet produsentansvar og pantesystemer.

Nestlé har deltatt i 220 initiativer for å utvikle velfungerende ordninger for innsamling, sortering og resirkulering av avfall i Europa, Afrika, Asia, Nord-Amerika og Latin-Amerika. I Storbritannia har Nestlé for eksempel kunngjort en investering på 7 millioner pund i et nytt resirkuleringsanlegg som behandler fleksibel plast. Anlegget skal åpne i Durham senere i år.

Fra og med 1. januar 2023 kan alle drikkekapsler og pods i Belgia, enten de er av aluminium eller plast, samles inn i den nye Blue Bag for resirkulering. Denne nye resirkuleringsløsningen er resultatet av et samarbeid mellom Nespresso, Nestlé, JDE Peet's og FostPlus.

I Brasil har Nestlé inngått et samarbeid med prosjektet Recicleiros Cidades. Dette initiativet tilbyr jobbtrening, fremmer forbrukeropplæring i resirkulering og implementerer infrastruktur for avfallsinnsamling i 11 brasilianske delstater. Partnerskapsprosjektene for avfallsinnsamling som Nestlé støtter i Brasil, gir i dag mer enn 8000 resirkuleringsmedarbeidere mulighet til å jobbe.

Nestlé bruker også resirkulerte og fornybare materialer i emballasjen, og ved utgangen av 2023 var 41,5 % av den totale emballasjen laget av resirkulert eller fornybart materiale. Selskapet bruker 50 % resirkulert polyetylen (rPE) i krympefilmen som brukes i de europeiske fabrikkene, og har som mål å kontinuerlig øke mengden resirkulert polypropylen (rPP) og rPE i emballasjen til mange av merkevarene sine, inkludert Nesquik, KitKat og Purina. 

Nestlé vil fortsette arbeidet med å holde emballasjematerialene i den sirkulære økonomien og ute av miljøet.