Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé medstifter i forskningsinitiativ knyttet til mattrender og bærekraft

Back to Press releases
Feb 05, 2019

Nestlé og partnere annonserte i dag lanseringen av Future Food Initiative, et felles forskningsprogram for sveitsiske universiteter og industripartnere. Initiativet vil støtte Nestlé i utviklingen av tidstrikige, velsmakende, næringsrike og bærekraftige mat- og drikkevarer.

Initiativet samler ledende sveitsiske universiteter og selskaper innen ernæringsvitenskap og matteknologi. Målet er å fremme forskning på mat- og ernæring innen områder som er relevante for forbrukere, og programmet vil også inkludere postdoktorstillinger, for å støtte unge forskere. De første forskningsprosjektene vil fokusere på plantebasert kost og gamle plantearter.

– Vi aksellererer nå innovasjonstakten i samarbeid med en rekke eksterne partnere, inkludert verdensledende universiteter, leverandører og kreative oppstartsselskaper fra hele verden. Å adressere vitenskapelige spørsmål og utfordringer knyttet til mattrender og bærekraftig ernæring er avgjørende for oss i utviklingen av velsmakende og næringsrik mat for alle aldre, sier Stefan Palzer, Konserndirektør for teknologi i Nestlé.

Nestlé har verdens ledende forskningsnettverk knyttet til mat og drikke, med over 5.000 forskere. I 2017 investerte selskapet 14,6 milliarder kroner i forskning og utvikling.

 

Article Type