Gode Nestlé-tall for 2015

Lønnsom vekst i et krevende marked

To Press Releases listfeb 18, 2016

 
Nestlé fortsatte å levere lønnsom vekst også i 2015, til tross for krevende tider. Det globale årsresultatet som ble sluppet i dag, viser en solid utvikling:

  • 4,2 prosent organisk vekst
  • Omsetningen endte på 88,8 milliarder CHF, som med dagens kurs er ca 765 milliarder kroner
  • Nettoresultat på 9,1 milliarder CHF, eller 78 milliarder kroner
  • Underliggende resultat per aksje øker med 6,5 prosent i fast valuta
  • Særlig høy vekst i Amerika, men går også godt her i Europa, til tross for et volatilt marked

– Dette gjør at vi er godt fornøyd. Markedsandelen vokser eller holder seg stabil i de aller fleste kategorier og markeder, samtidig som at vi fortsetter å investere i merkevarene våre, i innovasjon og renovasjon av produktene og i e-handel. Utsiktene for 2016 er at vi vil fortsette i samme spor, med fortsatt lønnsom vekst, sier Paul Bulcke, konsernsjef i Nestlé.

Fabrice Favero, sjef for Nestlé Norge, er også tilfreds med 2015:

– Det skjer mye spennende i norsk dagligvare om dagen, særlig innen e-handel. Vi ser at nye, ambisiøse aktører starter opp, mens de mer etablerte kan vise til god vekst. Dette er positivt, men det innebærer også endringer for alle; de store kjedene, oss som leverandører og forbrukerne. For Nestlé er det viktig ikke å ikke bare være med på trendene, men også å sette trender. I Norge ligger vi langt fremme teknologisk, og derfor har vi også stor tro her, selv om det tar tid, sier Favero.

– I et modent marked som Norge, der folk også har god økonomi, er folk stadig mer opptatt av hva de spiser og drikker, både når det gjelder helse og bærekraft. Det er naturlig og veldig bra. Helse- og Omsorgsminister Bent Høie jobber tett med bransjen, med fokus på reduksjon av salt, sukker og fett, og for Nestlé er det viktig å møte forventningene både til ministeren og norske forbrukere. Sporbarhet og bærekraft nordmenn også opptatt av, og skal man tilby produktene som kundene ønsker i fremtiden, må vi være best i klassen her, sier Favero.

Nestlé ble startet av den tyske apotekeren Henri Nestlé, og fyller i år 150 år. Kondensert melk var viktig i begynnelsen, og det første oppkjøpet utenfor Sveits skjedde her i Norge, da selskapet kjøpte opp Dr. Sopps melkefabrikk ved Mjøsa. Viking Melk er fortsatt i salg og vokser igjen, noe som er morsomt 125 år etter at produktet ble funnet opp.

I 2016 konsumeres det over én milliard Nestlé-produkter hver dag, selskapet er tilstede i snaue 200 land og har 340.000 ansatte. Noe av det som kjennetegner Nestlé i dag, er filosofien om å skape delte verdier. 

For pressemelding, full rapport, webcast m.m., trykk her