Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kutter sukker og beholder smaken

<p>Nestlé har funnet en ny metode å redusere sukkerinnholdet i sjokolade på, uten å miste den gode smaken. </p>

Back to Press releases
Dec 01, 2016

Med bare naturlige ingredienser har Nestlé-forskere funnet en ny måte å endre strukturen i sukkerpartiklene på, som gjør at sukkeret løser seg opp raskere. Dette betyr at selv med mindre sukker i sjokoladen, vil tungen din oppfatte den samme gode søtsmaken som før.

– Forskerne våre har funnet en helt ny måte å bruke en tradisjonell og naturlig ingrediens på. De banebrytende resultatene kan potensielt reduseresukkerinnholdet i sjokolade med 40 prosent, sier Stefan Catsicas, Nestlés øverste ansvarlige for teknologi.

Sveitsiske Nestlé er verdens største mat- og drikkevareselskap, og står bak produkter som Nescafé, Nespresso, Nesquik, barnemat og sjokoladen KitKat. De siste årene har selskapet investert tungt i forskning, og har i dag 5400 ernæringsforskere i sitt nettverk. Nestlé har nå søkt om patent på den nye metoden, og vil implementere den i sine sjokolader fra 2018. Forskningen er ikke ennå publisert, men mer informasjon om metoden vil deles så snart patentet er godkjent.   

Forskningen vil hjelpe Nestlé videre med å nå målet om å redusere sukker i sine produkter.

– Både her i Norge og globalt er det stort fokus på å redusere både salt, sukker og mettet fett i mat og drikke. Dette arbeideter allerede godt i gang hos Nestlé, og i for eksempel har vi redusert sukkerinnholdet i flere av frokostblandingene på det norske markedet med mellom 20 og 30 prosent. Når vi får et forsknings gjennombrudd som dette, betyr det vi kan fortsette reisen med full kraft, sier Axel Heiberg-Andersen, kommunikasjonssjef i Nestlé Norge.   
Article Type