Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Røde Kors og Nestlé med samarbeid - globalt og i Norge

Nestlé har inngått et samarbeid med Den internasjonale Røde Kors- og Røde Halvmånebevegelsen (IFRC). Dette er en meget solid organisasjon som nyter høy tillitt, med betydelig tilstedeværelse og ekspertise innen levering av førstehjelp, beredskap og epidemikontroll.
Røde Kors og Nestlé med samarbeid - globalt og i Norge
Nestlé har inngått et samarbeid med Den internasjonale Røde Kors- og Røde Halvmånebevegelsen (IFRC). Dette er en meget solid organisasjon som nyter høy tillitt, med betydelig tilstedeværelse og ekspertise innen levering av førstehjelp, beredskap og epidemikontroll.
Back to Press releases
Apr 16, 2020

IFRC og Nestlé har mye til felles – og er begge dedikert til å utgjøre en positiv forskjell. I disse dager bidrar IFRC for å styrke helsevesenet der hvor behovet er som sterkest.

Først og fremst jobber vi sammen på fire måter for å bidra med umiddelbar kriseberedskap og støtte til helsevesenet. Nestlé vil:

  • donerere mat, medisinsk ernæring og flaskevann til de som er hardest rammet av pandemien.
  • frigi logistikkkapasitet fra vår out-of-home-virksomhet for å støtte IFRCs behov.
  • donere 10 millioner CHF (tilsvarende i overkant av 100 millioner NOK) til IFRC til umiddelbar fordeling i landene der behovet er størst.
  • matche donasjoner til Røde Kors fra våre ansatte, krone for krone.

Mark Schneider, konsernsjef i Nestlé, sier følgende om avtalen:

"Det er nå tid for å demonstrere verdiene i Nestlé-familien. Jeg er dypt imponert og ydmyk over hva teamene våre har gjort for å støtte enkeltpersoner og samfunnene som er berørt av krisen. COVID-19-pandemien er et globalt problem, og derfor tilbyr vi hjelp over hele kloden, der det er mulig, og trekker på vår betydelige tilstedeværelse og erfaring i 187 land. Vi gir vår fulle støtte til dem som utrettelig kjemper mot spredningen av viruset hver dag. Det er her vårt fortrolige og mangeårige partnerskap med IFRC kommer inn. Vi takker millioner av Røde Kors- og Røde Halvmåne-frivillige for deres kompromissløse innsats, og beundrer deres vilje til å gjøre en forskjell."

Også i Norge støtter Nestlé noen av de som er hardest rammet av Corona-krisen.

”Vi har hatt en god dialog med Norges Røde Kors, og har bidratt med produkter til en rekke prosjekter der behovet for hjelp har økt under krisen. Dette inkluderer blant annet Hjelpekorpset, Nettverk etter Soning og Røde Kors Mentorfamilie. Nestlé har også bidratt med en kontantdonasjon til Norges Røde Kors, for å styrke deres arbeid med blant annet digital leksehjelp og besøksvenn for eldre og ensomme på telefon under coronakrisen. I tillegg delte salgskorpset vårt i forkant av påsken ut kurver med sjokolade og kaffe til eldre- og sykehjem og organisasjoner over hele landet som gjør en ekstra innsats .

Vi inviterer nå våre ansatte til å støtte Røde Kors, og vil matche deres donasjoner krone for krone. Mennesker er det aller viktigste for selskapet vårt. Vi jobber hardt for å sikre at våre ansatte, forretningspartnere og samfunnene vi er tilstede i er trygge under Corona-utbruddet. Vi skal sørge for fortsatt produksjon og levering av mat og drikke, samt dyremat til konsumenter over hele verden. For å lykkes med dette jobber vi tett med leverandører, distribusjonspartnere og handelen. Våre ansatte jobber dedikert og utrettelig for å sikre leveransene,” sier Vladimir Wendl, administrende direktør i Nestlé Norge.