Nestlé forlenger samarbeidet med Norges Friidrettsforbund

Siden 2018 har Norges Friidrettsforbund og Nestlé – i samarbeid med friidrettsklubber over hele landet – arrangert friidrettsskole for over 16.000 norske barn. Nå er samarbeidet forlenget med to nye år, og dagligvarekjeden Coop Extra blir med som ny partner videre. 
nestle for healthier kids
Back to Press releases

– Vi er stolte over å ha bidratt til økt aktivitetsnivå blant tusenvis av norske barn siden vi begynte samarbeidet med Norges Friidrettsforbund for tre år siden. At vi nå får med oss Coop Extra som partner på programmet, gjør at tilbudet til klubbene og barna blir enda bedre. Vi deler målet om å inspirere og motivere unge til fysisk aktivitet, og er begge opptatt av viktigheten av å spise godt og riktig. Dette er også grunntanken bak Landslaget Friidrettsskole, forteller Per Frank, Ernæringssjef i Nestlé Nordics.   


Programmet, som de siste årene har gått under navnet Nestlé-Lekene, er en del av Nestlés globale initiativ Nestlé for Sunnere Barn – som har som ambisjon å bidra til sunnere liv for 50 millioner barn innen 2030. Nå skifter Nestlé-Lekene altså navn til Landslagets Friidrettsskole. 


– Landslagets Friidrettsskole er et idrettsskolekonsept for barn i alderen 6-12 år. Aktiviteten på friidrettsskolen skal være lekbetont og utviklende og gi barna et positivt og spennende møte med friidrett og andre idretter, forteller Linn Baarlid, prosjektkoordinator i Norges Friidrettsforbund. 
Klubber i hele landet kan arrangere Landslagets Friidrettsskole når de ønsker, men de fleste arrangerer om sommeren.
Coop er en av landets største bidragsytere til barne- og breddeidretten, og har vært generalsponsor av Norges Friidrettsforbund siden 2018.

Aktivitet viktig under pandemien
Covid-19-pandemien har det siste året påvirket både aktivitetsnivå, vekt og kosthold blant nordmenn, viser en ny undersøkelse fra Folkehelseinstituttet. Med periodevis nedstenging av skoler og organisert idrett i deler av landet, har barn og unge blitt særlig hardt rammet, bekrefter forskere ved UiO. 

– Å legge til rette for fysisk aktivitet blant barn er viktigere enn noensinne. I fjor måtte vi naturligvis tilpasse programmet til restriksjonene og anbefalingene knyttet til pandemien, og lanserte ulike digitale treningstilbud for familier, blant annet i samarbeid med ambassadøren vår, Amalie Iuel. Covid-19 preger dessverre fortsatt samfunnet, og selv om vi håper å kunne gjennomføre friidretsskolene så normalt som mulig, er vi også i år klare for å tilpasse oss situasjonen. Det viktigste er å bidra til at barna beveger seg, sier Per Frank.