Sort by
Sort by

Status angående Ukraina og Russland

Vi står sammen med ukrainerne og våre 5500 ansatte der. Til dags dato har Nestlé levert 165 millioner NOK i produkt- og pengebidrag til lokale humanitære organisasjoner i Ukraina og til mennesker som er fordrevet av krigen i nabolandene.

I desember annonserte vi en investering på 440 millioner NOK i nytt produksjonsanlegg i Volyn-regionen i det vestlige Ukraina, fordi vi tror på Ukrainas fremtid og forretningspotensialet til landets landbruksektor.

Siden krigsutbruddet i Ukraina har vi drastisk redusert vår portefølje i Russland og implementert tiltakene vi annonserte i mars i fjor. Vi fokuserte aktivitetene våre på å tilby essensielle og basis matvarer til lokalbefolkningen og suspenderte det store flertallet av SKU-er fra vår førkrigs-portefølje i landet. Vi har også stoppet ikke-essensiell import og eksport til og fra Russland.

Annet enn det:
•    Vi har sluttet å annonsere i Russland;
•    Vi har suspendert ytterligere kapitalinvesteringer i landet;
•    Vi fortsetter å oppfylle våre forpliktelser overfor våre ansatte;
•    Vi overholder fullt ut alle gjeldende internasjonale sanksjoner mot Russland; og i nær fremtid vil disse tiltakene gjelde ettersom vår virksomhet i Russland fortsatt fokuserer på å tilby essensielle og basis matvarer til lokalbefolkningen.

Når vi ser fremover, er vår prioritet i Ukraina fortsatt å beskytte våre ansatte og deres familier. Vi vil fortsette å drive vår virksomhet der det er trygt å gjøre det, som en del av vår forpliktelse til å forsyne lokalbefolkningen. Vi vil i tillegg fortsette å gi matdonasjoner gjennom året for å hjelpe befolkningen i Ukraina (til en verdi av 77 millioner NOK). Dette kommer i tillegg til donasjoner og naturalytelser som allerede er gitt i 2022.
Vi står sammen med ukrainerne og våre 5500 ansatte i Ukraina.