Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Sunne og velsmakende produkter

Mat og riktig ernæring er grunnleggende for helse, trivsel og glede, og er en del av den kulturelle identiteten vår. Gjennom å fremme sunn ernæring, gi nøyaktig og relevant informasjon om produktene våre og markedsføre dem på en ansvarlig måte skal Nestlé hjelpe mennesker og familier med å leve sunnere liv på. Vi har forpliktet oss til å utvikle produkter som er bra for deg og bra for planeten.
Sunne og velsmakende produkter

Nestlé Norge har signert Intensjonsavtalen for et Sunnere Kosthold, og bidrar aktivt i dugnaden for å bedre den norske folkehelsen.  

Det gjør vi blant annet ved å redusere sukker og salt i produktene våre. Mellom 2014 og 2020 kuttet vi mer enn 99.000 tonn sukker globalt. I 2021 innfridde vi vår forpliktelse om å kutte ytterligere 5% sukker. Samtidig har vi økt mengden grønnsaker, belgfrukter, fullkorn og nøtter i produktene våre. 
Nestlé har svart på WHOs oppfordring til næringsmiddelindustrien, og forpliktet oss til å kutte salt. Dette inkluderer standardiserte, trinnvise, frivillige mål om å redusere salt i våre globale, populære produkter innen 2025 og 2030 i nøkkelkategorier.  

   

Nestlé for Sunnere Barn

Nestlé for Sunnere Barn (N4HK) er et globalt initiativ med mål om å hjelpe foreldre med å oppdra sunne og glade barn. I samarbeid med nasjonale friidrettsforbund i Norden har vi nådd ut til titusenvis av barn og deres familier for å fremme programmets fire hovedpilarer:  

  1.  spise mer frukt og grønnsaker,  
  2.  drikke mer vann,  
  3.  spise passe porsjonsstørrelser og
  4.  bevege seg mer. 

I Norge samarbeider vi med Norges Friidrettsforbund, og sammen med friidrettsklubber over hele landet arrangerer vi friidrettsskoler for norske barn. Pandemien la i 2021 naturlige begrensninger på aktivitetsnivået, men vi nådde likevel snaue 5.000 barn med våre programmer. Siden 2018 har 21.000 norske barn blitt aktivert gjennom N4HK.     

Nestle for sunnere barn
  • Fullkorn som hovedingrediens 
    I følge Verdens Helseorganisasjon bør vi spise mer fullkornsprodukter, fordi de bidrar til å redusere risikoen for å utvikle kroniske sykdommer som fedme, hjerte- og karsykdommer og type-2 diabetes. Forskningen er klar på at fullkorn bør inngå som en viktig del av et balansert kosthold, og derfor har Nestlé tatt viktige skritt for å tilsette mer fullkorn i alle frokostblandingene våre det siste tiåret, også i søtere produktene med kakaosmak.

    Visste du at alle frokostblandinger fra Nestlé med det grønne banneret på pakken har fullkorn som hovedingrediens, og at Cheerios Havre inneholder så mye som 92% fullkorn?
    Fullkorn som hovedingrediens 

Mer plantebasert 

Gjennom merket vårt Hälsans Kök er vi kategoriledere på frossen vegetarmat i dagligvarehandelen i Norge. Vi utvider stadig utvalget vårt av plantebaserte produkter for å møte den voksende etterspørselen etter sunn og bærekraftig mat. Vi lanserer stadig nye, innovative plantebaserte alternativer på det europeiske markedet, inkludert sjømat laget av tang, erter og konjakkrøtter; egg laget av soya og omega-3 fettsyrer; og melk laget av næringsrike gule erter. Vi ser videre på et bredt spekter av nye bærekraftige råvarer for å kunne gi våre forbrukere plantebaserte produkter med høykvalitetsprotein og en god næringsverdi. 

Mer plantebasert

Sunnere husdyr 

Vi mener at livet blir rikere med husdyr. Ambisjonen vår er å bidra til bedre liv for husdyr gjennom velsmakende og helsefremmende ernæring gjennom dyrematmerket vårt Nesté Purina Petcare. Vi skal være innovative, og jobber både med alternative proteinkilder, for planetens skyld, og har utviklet et revolusjonerende produkt som reduserer allergenene i kattens pels – for allergikerens skyld.  

Purina er brennende opptatt av husdyrs ve og vel. Derfor har vi i flere år samarbeidet med dyrevelferds-organiasjoner, inkludert Dyrebeskyttelsen her i Norge, og i 2021 donerte vi over 380.000 porsjoner dyremat i Norden.