Sort by
Sort by

Næringsrik mat er nøkkelen til barns sunne utvikling. Men én ting er teori, noe annet er praksis. Det kan være en utfordring å oppmuntre barn til å spise mer frukt og grønnsaker, sørge for at måltidene er så næringsrike som mulig og inkludere ulike proteinkilder - inkludert plantebaserte alternativer. Med Nestlé for sunnere barn ønsker vi å hjelpe foreldre og omsorgspersoner med å gi barna en sunnest mulig oppvekst. Programmet er globalt og omfatter alle våre initiativer for å fremme barns helse. Det består av to deler: 

 1. Lansering av mer næringsrike matvarer over hele verden for å dekke barns ernæringsmessige behov og forbedring av næringsinnholdet i eksisterende produkter.
 2. Fremme barns helse ved å dele kunnskap om ernæring og helse, for eksempel gjennom partnerskap og støtte til ulike deler av samfunnet.
 • Vi har innført retningslinjer for å begrense markedsføringen av kategorier som kjeks, konfekt og iskrem til barn under 16 år (tidligere barn under 13 år).
 • I løpet av de siste fem årene har vi redusert sukker- og natriuminnholdet i produktene våre med 5-6 %, og vi tilbyr sukker- og saltreduserende versjoner av favorittmerkene dine.
 • Vi leverte 124 milliarder porsjoner beriket mat i 2021 for å bekjempe underernæring i utsatte lokalsamfunn.

Våre nordiske sportsklubber

Helsen din påvirkes ikke bare av hva du spiser, men av mange ulike ting, der fysisk aktivitet er en av dem. Derfor er det viktig å tenke helhetlig, og derfor har vi valgt å samarbeide med de nasjonale friidrettsforbundene i Sverige, Norge og Finland. Sammen organiserer vi idrettsklubber for barn der de kan trene og lære om sunt kosthold. Friidrettsforbundene står for ekspertisen innen fysisk aktivitet og Nestlé innen ernæring.

Her kan du lese mer om idrettsklubbene våre i hvert land:

 • Vi forbedrer produktene våre
  Vi har lenge arbeidet med å forbedre den ernæringsmessige sammensetningen av produktene våre ved å redusere sukker, salt og mettet fett og øke andelen grønnsaker, belgfrukter og fullkorn. I løpet av de siste fem årene har vi redusert sukker- og saltinnholdet i produktene våre med 5-6 %, og vi tilbyr sukker- og saltreduserte versjoner av favorittmerkene dine. I årsrapporten vår er det enkelt å se næringsinnholdet i hele produktporteføljen vår med velkjente, myndighetsstøttede merkeordninger som Nøkkelhullsmerket.
  Dad and daughter cutting veggies

Et utvalg av våre produkter

 • Cheerios Oat
  Med 93% fullkorn og lavt sukkerinnhold er våre nøkkelhullsmerkede Cheerios Oat en god start på dagen.
  Cheerios Oat
 • Plantebaserte boller
  Hälsans Kök Plant-based Balls er et plantebasert alternativ til tradisjonelle kjøttboller. Våre veganske boller er laget på en base av soya- og hveteprotein, og er populære både blant barn og voksne. Bollene passer godt til pasta som på grillspydet.
  Plantebaserte boller
 • NaturNes
  Barnematen vår lages av økologiske råvarer som er nøye utvalgt for å møte barnas behov. NaturNes er en serie med økologiske, velsmakende produkter utviklet for at familien skal få tid til å leve det livet de ønsker å leve. Følg ditt naturlige instinkt. Naturen vet best.
  NaturNes

Nestlé for Healthier Kids i Norden

Video
Kids