Sort by
Sort by

Gode valg fra starten av

kids

Å lære barn hva som er sunt og ikke er én ting, men alle som har barn vet at å få dem til å spise den sunne maten er noe helt annet. Og i tillegg skal vi helst spise bærekraftig også!

– Som far vet jeg alt om at det ikke alltid er samsvar mellom teori og praksis, sier Per Frank, ernæringssjef i Nestlé Nordics. – En av årsakene til det, er mangel på støtte og gode matalternativer. I Nestlé ønsker vi å inspirere til en sunn og aktiv livsstil, og samtidig tilby produkter som både smaker godt, er sunne og laget med respekt for kloden, sier Frank.

 Gjennom Nestlé for Sunnere Barn-programmet har Nestlé som mål å hjelpe 50 millioner barn over hele verden til sunnere liv innen 2030. I Norge samarbeider programmet med Norsk Friidrett og klubber over hele landet om «Landslagets Friidrettsskole» - en friidrettsskole for barn i alderen 6-12 år.  

– Nestlé for Sunnere Barn berører veldig mange av områdene vi mener er viktig for å sikre en bærekraftig fremtid. Det handler om fysisk aktivitet, det handler å spise sunt og godt – med mer grønnsaker, frukt, bær og fullkorn – og det handler om å skape en bevissthet rundt at hva vi spiser også påvirker kloden, sier Per Frank. 

Nestlé har i flere år har jobber med næringsprofilen på produktene sine, kuttet salt, sukker og mettet fett, og tilsatt mer fullkorn. De senere årene har plantebasert mat blitt et stort satsingsområde for selskapet. 

– Det skal være godt og enkelt å spise mindre rødt kjøtt. Gjennom merket vårt Hälsans Kök tilbyr vi plantebaserte pølser, nuggets, burgere og falafel som alternativer til barnas tradisjonelle favoritter. Sånn gjør vi det lettere for foreldre å åpne barnas øyne og munner for alternative og mer bærekraftige proteinkilder, sier Frank.