Sort by
Sort by

Endelig i gang!

Denne sommeren løper, hopper, kaster og leker barn over hele Norge, Sverige og Finland på friidrettsskoler i regi av Nestlé for Sunnere Barn. 
Nestlé for Sunnere Barn

Barn som vokser opp med idrett får ikke bare en sunnere og mer aktiv livsstil – de lærer også ferdigheter og verdier som hjelper dem med å lykkes i livet. Derfor har Nestlé inngått et samarbeid med de nasjonale friidrettsforbundene i Norge, Sverige og Finland: Vi ønsker å introdusere nordiske barn for friidrett på en inspirerende og leken måte.

Og nå som pandemien er på vei tilbake, ser vi endelig igjen barn på idrettsbaner over hele Norden!
I Norge vil mer enn 75 arrangementer finne sted i år, takket være fantastisk innsats fra friidrettsklubber rundt om i landet. Pandemien har uten tvil gitt mye usikkerhet og gjort rekrutteringen vanskeligere, men 2500 norske barn har allerede meldt seg på Landslagets Friidrettsskole i år – en del av Nestlé for Sunnere Barn-initiativet vårt. I juni besøkte ambassadøren vår Amalie Iuel et arrangement på Ringerike utenfor Oslo, og hadde en fantastisk opplevelse med de lokale barna. Iuel vil representere Norge i OL i Tokyo senere i sommer.

– Nestlé for Sunnere Barn samler all innsatsen vår for å støtte foreldre og forsørgere i jobben med å oppdra sunnere barn, og aktivitet er en viktig faktor i en sunn livsstil, forklarer Per Frank, nordisk Nutrition, Health and Wellness-ansvarlig i Nestlé. – Jeg er veldig glad for at vi nok en gang kan samle barn, selvfølgelig i trygge omgivelser, og introdusere dem for gleden ved å drive med sport, legger Frank til.
I Finland vil vi starte med friidrettsaktiviteter over hele landet fra august til oktober. Våre lokale ambassadører, lovende idrettsutøvere mellom 16 og 20 år fra lokale klubber, vil besøke arrangementene. Og de nasjonale ambassadørene, toppidrettsutøverne Oskari Mörö og Anniina Kortetmaa vil også besøke treningene i løpet av høsten.

I Sverige lanserer vi Nestlé for Sunnere Barn-initiativet for aller første gang i år, og både barne og friidrettsklubber omfavner tilbudet. Juli vil være en travel måned over hele landet, med 20 aktiviteter som involverer rundt 1700 barn. Vi er veldig glade for å også ha Sverige med i år!

– Pandemien har gjort at mange har beveget seg mindre, både store og små. Nå er tiden inne for å etablere nye rutiner eller gjenoppdage de gamle. Idrett skal handle om å ha det gøy – det er det vi vil lære barna våre, sier Per Frank.